Srebrna, široka i vrlo čvrsta ljepljiva traka kakva se najčešće koristi kod lijepljenja ambalaže ili zapravo ima nevjerojatno široku paletu korištenja. Ako još niste nabavite i vi svoju rolu i osim za lijepljenje predmeta i kutija upotrijebite je na još 5 nevjerojatnih načina

Protiv bradavica
Vjerovali ili ne liječenja bradavica pomoću samoljepljive trake uspješno odstranjuje bradavice, a tajna se krije u snažnom ljepilu.

Izrežite komadić trake velik tek toliko da prekrije bradavicu, zalijepite ga na prethodno očišćeno područje. Postupak ponavljajte svaki ili svaki drugi dan. Šesti dan odstranite mrtve stanice (pomoću rašpice za nokte ili kamena za pete) te očistite i ponovno zalijepite novi komadić trake. Postupak ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

>> 5 bizarnih kućnih ljekova koji stvarno djeluju

Protiv nastajanja bolnih žuljeva
Kupili ste novu obuću i već nakon kratkog nošenja osjećate da će vam vrlo brzo nažuljati kožu? Ne morate trpjeti bol i čekati da se iziritirano mjesto pretvori u žulj već posegnite za ljepljivom trakom.

Komadić trake zalijepite na nažuljano mjesto, ali bez nabora. Ako se koža već oštetila i pretvorila u žulj na sredinu ljepljive trake zalijepite komadić vate ili papira te zalijepite preko žulja. Bol će nestati, a obuću ćete moći nositi bez problema.

>> Grickanje noktiju: 7 rješenja za ružnu naviku

Protiv kukaca
Dosadni komarci, muhe, moljci i noćni letači koji kruže po našem domu postati će prošlost uz pomoć ovog trika. Odrežite komad trake i zarolajte ga po dužini tako da vanjska strana ostane ljepljiva te zalijepite na donju stranu police ili na zid.

Samoljepljiva traka će se pretvoriti u vrlo učinkovitu zamku za kukce. Za kuhinjske moljce komadić trake presavijte u valjak (kao kad lijepite postere na zid) te ga zalijepite na unutarnju stranu vrata od ormarića.

Protiv sklizavih cipela i papuča
Kupili ste nove cipele (posebno štikle) koje se jako skližu ili pak imate nove papuče u kojima se skližete po kućnom podu? Problem će biti riješen u dva poteza.

Otkinite komad ljepljive trake i jednostavno ga zalijepite na gazište cipele ili po dužini papuče. Struktura i materijal od kojeg je ljepljiva traka napravljena spriječit će klizanje i vaš hod pretvoriti u gracioznu šetnju. Što se kućnih papuča tiče ovaj je trik posebno koristan za djecu.

Za čišćenje dlačica
Dlačice na odjeći ili namještaju više nisu vaš problem, barem dok pored sebe imate ljepljivu traku. Odrežite komad trake i ljepljivom površinom tapkajte po materijalu. I najsitnije dlačice ostati će zalijepljene na traci, a vaša odjeća i namještaj uredan i čist.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju