Blogerica Jelena Iva Nikolić otvorila nam je vrata svoga doma u kojem svaki detalj ima svoju zanimljivu priču. Doznajte kako uz vrlo malu investiciju i puno volje i mašte možete urediti prostor u kojem živite

KUHINJA
Ovakve kuhinje se ne bi posramila ni meksička slikarica Frida Kahlo. Naime, upravo su njezin lik i djelo bili inspiracija za ovu živu i kreativnu radnu prostoriju. Vlasnica stana, blogerica Jelena Iva Nikolić strastvena je zaljubljenica u kulinarstvo što se može i primijetiti iz svih detalja koji su stalno u uporabi.

U centru kuhinje najviše pažnje plijeni vrlo stara vitrina, a jelena objašnjava kako se radio zubarskom ormariću njezinog ujaka
Kombinacijom retro i modernih, jednostavnih ploha te ukrasnih detalja poput tapeta s uzorkom postiže se dojam ugodnog dnevnog boravka.

Možda vam tapete i kuhinja ne zvuči kao dobitna kombinacija, no ovaj šareni i zanimljivi detalj sve je popularniji

Možda vam tapete i kuhinja ne zvuči kao dobitna kombinacija, no ovaj detalj u posljednje vrijeme vrlo je popularan i sve se više ljudi odlučuje na ovaj način ukrasiti radni dio stana. Kako bi zaštitili tapete savršen odabir je kaljeno staklo.

Iako kuhinju krasi pregršt detalja Jelena smatra da još uvijek nije prešla granicu te da s detaljima treba stati tek kada vidite da oni guše prostor, a do tada igri doista nema kraja.



SPAVAĆA SOBA
Iva se poigrala i spavaćom sobom te dokazala kako slikanje i crtanje po zidovima nije zabranjeno za laike. Natpisi i crteži na zidu prostoru će u trenu dati osobnost i pozitivnu energiju. Jelena je svoj zid ukrasila apstraktnim rajskim pticama nacrtanim akrilnim bojama, a ormar crtežima koji podsjećaju na strip. Ako vam pak dosadi, uvijek ga možete osvježiti bojom za zid i napraviti nešto sasvim drugačije.

KUPAONICA
Kupaonicu krase zlatno obojeni zidovi i zanimljiva tapeta legendarne Marilyn Monroe. Ovaj spoj jednoj sasvim običnoj prostoriji daje dozu elegancije i glamura.

DNEVNI BORAVAK
Neplanskim uređenjem dotjeran je i dnevni boravak. U njemu pak možete naći vrlo staru škrinju, šareni kauč, netipični stolić, ukrase od naplavina te vrlo domišljata rasvjeta poput stare staklene boce u koju je Jelena ukrasila bijelim led lampicama.

Po drevnoj vještini Feng shui u dnevnom je boravku preporučljivo imati ljubičastu i zlatnu boju. Upravo takav detalj blogerica je iskombinirala na samo jednom zidu i u trenu dobila zanimljivu igru koja podiže cijeli prostor.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju