Adventski vjenčići početak su božićne priče koja će trajati tijekom cijelog prosinca, a ako još niste kupili gotovi ukras sa četiri svjećice, naš prijedlog je da ga napravite sami. Donosimo brzu i povoljnu ideju za pomalo drugačiji adventski vjenčić koji po želji možete objesiti na vrata ili mu dodati četiri svijeće te ga postaviti na obiteljski stol

Želite li ove godine biti originalni i sami napraviti advetski vjenčić donosimo vrlo povoljnu i efektnu ideju. Vijenac od šarenih kuglica i vješalice pomalo je netipičan ukras i potpuno drugačiji od tradicionalnih adventskih vjenčića napravljenih od zimzeleni, češera i mašni ali vrlo efektan i poseban.

>>Jeste li spremni za božićno ukrašavanje?!

Potreban materijal:

- vješalica od žice
- kliješta
- kuglice različitih veličina u bojama po želji

Postupak:1.Vješalicu kliještima presijecite na mjestu gdje se spaja u luk i vrhove blago zavijte prema van. Trokutasti oblik vješalice razvucite u krug koji će vam poslužiti kao baza za nizanje kuglica.

2. Svaka kuglica na vrhu ima otvor kroz koji progurajte žicu pazeći da nižete kuglice različitih veličina kako bi dobili što bogatiji vijenčić. Nizanje nastavite dok ne ispunite krug do kraja.

3. Vrhove vješalice na kraju kliještima zavijte u čvor i preko njega zavežite mašnu. Vijenčić možete objesiti na vrata ili ga staviti na veliki okrugli pladanj, a u sredinu dodati četiri svijeće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju