Dasku za rezanje koristimo svi. Upravo zbog toga jako dobro znamo koliko je teško u potpunosti očistiti takvu drvenu radnu površinu. Utori od noža savršeno su skupljalište bakterija, a ružne mrlje od povrća i voća gotovo je nemoguće očistiti. No postoji rješenje i to efikasno, brzo i jeftino


Sastojci:
- 2 žlice bijelog octa
- 1 šalica mlake vode
- 1 limun
- 2 žlice morske soli
- ulje za drvo, mineralno ili maslinovo ulje
- 2 krpe

Upotreba:
1. Pomiješajte ocat i vodu i jedan dio krpe umočite u mješavinu te njom dobro istrljajte i prebrišite dasku.

2. Limun prerežite na pola. Jednu polovicu umočite u sol i njom dobro istrljajte dasku zadržavajući se na utorima od noža. Umočite limun u sol nekoliko puta kako bi djelovala kao piling za drvo.

3. Dasku isperite vodom i osušite krpom.

4. Drugu polovicu ručnika umočite u ulje te kružnim pokretima istrljajte dasku te na kraju višak ulja prebrišite suhom krpom. Ulje će poslužiti kao impregnacija koja štiti drvo od vode.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju