Želja brojnih mladenaca je uspomenom zahvaliti gostima koji su uveličali njihov dan. Pri tomu je fotografija para sve manje tražena na zahvalnicama, a sve više se cijene originalne ideje koje osim što su praktične mogu znatno pomoći u rezanju budžeta za vjenčanje, od kojeg često boli glava. Stoga donosimo 3 ideje za zahvalnice koje su jeftine za izradu i kojima ćete oduševiti prijatelje i rodbinu

Potreban materijal za DIY zahvalnice za vjenčanja s otiskom ruže:
- spužvasti jastučić natopljen tintom u željenoj boji
- bunt kineskog kupusa ili radiča
- bijeli papir preklopljen na pola

>>Kako odabrati cvijeće za vjenčanje?

Postupak:
Spužvasti jastučić natopite tintom u željenoj boji i u njega umočite bunt kupusa s kojeg ste prehodno odrezali korijen stabljika. Vrh obojenog kupusa preslikajte na papir i dobit ćete zanimljive otiske u obliku ruže. Boju tinte i paira možete odabrati po želji.

 

Potreban materijal za DIY zahvalnice za vjenčanja sa čokoladnim sadržajem:
- ukrasni papir po želji
- aluminijska folija
- ravnalo, škare i ljepljiva traka
- kupljene štangice čokolade

Alex Dojčinović savjetuje: 5 komada u kojima (ne) smijete na vjenčanje

Postupak:
Pripremite aluminijsku foliju izrezanu na jednake veličine i ukrasni papir za dva centimetra veličine manje od posloženih čokoladica. 5 komada čokoladica posložite u dužinu i zamotajte u foliju te stavite na ukrasni papir kojeg jednostavno preklopite i rubove zalijepite selotejpom. Vaše zahvalnice sa slatkim sadržajem su spremne za dijeljenje.

Potreban materijal za izradu zahvalnica konfeta za vjenčanja:
- pola šalice šećera
- 1 bjelanjak
- jestiva boja (po želji) za kolače, tu se koristila boja maline
- keramička zdjela, špatula, silikonska podloga i tepsija

Zahvalnice za vjenčanja segment su koji znatno opterećuje budžet, zato su ručno izrađene i jeftine varijante, a pri tomu originalne, spasonosno rješenje

Postupak:
Pola šalice šećera stavite u keramičku zdjelicu i dodajte par kapi boje, pazeći pritom na intenzitet koji želite postići. Dobro izmiješajte i dodajite po malu žlicu izmiješanog (ne tučenog) bjelanjka dok ne dobijete vlažnu smjesu koja se raspada na grudice teksture poput parmezana.

Smjesu prebacite na silikonski podložak koji ste stavili u tepsiju, te snažnim utiskivanjem valjkom razvucite u cjelinu jednake debljine od oko 3 mm.

Metalni kalup u obliku srca utiskujte po površini i gotova srca prebacite u protvan u koji ste prethodno stavili drugi silikonski podložak. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i malena srce pecite oko 10 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se hlade i stisnu preko noći.

Savjet: Kako bi dobili različite boje smjese u prvu bazičnu dodajite čisti šećer i žlicu po žlicu bjelanjka dok ne dobijete svijetliju nijansu od početne. Srca pakirajte u prozirne vrećice i zavežite mašnom i vaše ručno rađene konfete su gotove.


 

 

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju