Osim na zidovima i namještaju boje u vašem domu su dobro došle i zidovima, jastučićima, stolnjaku ili prekrivaču. No prvakinje u podizanju interijera svakako su zavjese - funkcionalne i zanimljive tkanine čijoj igri nema kraja. Planirate li i vi svoj prostor osvježiti jednim takvim detaljem donosimo nekoliko trendi ideja za velike i male prostore

Planirate li u svoj dom unijeti osvježenje naša preporuka je poigrajte se sa zavjesama. Arhitektica Valerija Čilaš Miliša pomogla nam je da iz palete materijala, boja i uzoraka odaberemo one koji odgovaraju malim i velikim prostorijama.

Baš kao i kod odjeće kada je u pitanju uređenje prostora žarke boje su ove godine vrlo popularne

Materijali
S odabirom materijala za zavjese ne možete pogriješiti. Prozirni i prozračni, gusti i lagani ili pak teški i bogati samo su mali dio velike ponude različitih tipova tkanja koja se nudi na tržištu i dostupna je svima.

Imate li mali prostor radije odaberite prozirne zavjese svijetlih ili žarkih boja koje će u vašu prostoriju unijeti prirodno svjetlo dok velike prostorije podnose sve. Poigrajte se s dvije vrste tkanina prozirne za sredinu i jače i gušće na rubovima.

>> U 5 koraka osvježite zidove doma efektnim prugicama

Uzorci
Iako uzorci mogu biti vrlo zanimljivi potrebno ih je prilagoditi namještaju i dodacima iz vašeg doma poput jastučića, vaza i tepiha.

Ako je vaš interijer jednostavnih, zagasitih boja ili je monokroman dajte si oduška s prugama, točkicama i cvjetnim uzorkom u svježim bojama. No ako prostorijom već vlada uzorak igrajte na sigurno i radije odaberite jednobojne zavjese ili one tek vidljivog uzorka u boji koja će se stopiti sa nekim detaljima iz prostorije.

Imate li mali prostor radije odaberite prozirne zavjese svijetlih ili žarkih boja dok velike prostorije podnose baš sve

>> Parket: Top trendovi najtraženije podne obloge

Boje
Baš kao i kod odjeće kada je u pitanju uređenje prostora žarke boje su ove godine vrlo popularne. Narančasta , zelena, ljubičasta i žuta - samo su neke od boja koje će se savršeno uklopiti uz drvo, glatke, lakirane, staklene i metalne površine u vašem domu.

No ne podcjenjujte bijelu boju jer ona se vratila na velika vrata te će u male prostoriju u trenu unijeti dašak elegancije i može se kombinirati s dekorima s uzorkom ili u nekoj žarkoj boji. i Pastelne boje u zemljanim tonovima su dobro došle posebno za velike prostore kojim vlada drveni namještaj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju