Teniske loptice mogu biti vrlo korisne. Ne govorimo o sportu ili zabavnoj igrački za vašeg kućnog ljubimca već o višenamjenskom čudu koji vam itekako može olakšati svakodnevne poslove. Donosimo 10 zanimljivih načina korištenja obične teniske loptice

1. Uklonite tragova od cipela
Ružni crni tragovi od cipela mogu se jednostavno ukloniti upravo uz pomoć loptice. Napravite na loptici dva reza u obliku slova X te ju nataknite na staru dršku od metle. Lopticom istrljajte tragove od gumenog đona i oni će potpuno nestati.

2. Zaštitite lokot od zamrzavanja

Nožem napravite rez na loptici i navucite ju preko vanjskog lokota. To će spriječiti ulazak vode u bravu i njezino zamrzavanje.

3. Promijenite razbijenu žarulju
Razbijena žarulja može biti nezgodna za odšarafljivanje i upravo zbog toga upotrijebite tenisku lopticu. Oprezno uklonite krhotine stakla, uzmite lopticu i prislonite je na metalni, zašarafljen dio žarulje. Kružnim pokretima polako odšarafite ostatak i problem je riješen.

4. Napravite jastučić za čekić
Zarežite X na loptici i navucite ju preko prednjeg dijela čekića. To će zaštititi vaš namještaj, zid ili neku drugu površinu od udaraca čekićem.

5. Napravite senzor za parkiranje
Zakačite lopticu na konop te ju objesite na plafon. Namjestite ju tako da kada uđete s automobilom u garažu ona dodirne gornji dio vašeg vjetrobranskog stakla. U trenutku kada uđete s autom u garažu i kada loptica dotakne vjetrobran, točno ćete znati da je vaš automobil pravilno parkiran.

6. Napravite otvarač za staklenke

Razrežite tenisku lopticu na pola i jednu polovicu iskoristite za otvaranje staklenki. Pritisnite polovicu loptice na poklopac i okrenite. Unutarnju gumeni dio stvoriti će dobar oslonac što će vam itekako olakšati posao.

7. Zaštitite kuku od automobila
Nožem napravite rez na loptici i navucite ju preko kuke od vašeg automobila. Na taj ćete način zaštititi kuku, ali i druge automobile od eventualnog grebanja.

8. Napravite mini kasicu za vaš automobil
Nožem napravite rez na loptici i u nju spremajte kovanice. One će vam dobro doći za plaćanje autoputa i nećete morati kopati po džepovima i torbi kako bi pronašli novčanik.

>> 5 maštovitih uporaba plastične folije

>> Savjeti protiv hrkanja koje vrijedi isprobati

9. Ojačajte svoje mišiće
Loptica može biti korisna iza jačanje mišića. Uzmite lopticu u svaku ruku te kontinuirano stišćite i opuštajte šaku. Time ćete ojačati stisak.

10. Izmasirajte si stopala
Ovu vježbu možete raditi i dok gledate televiziju. Lopticu stavite na pod i bosom nogom stanite na lopticu. Laganim pokretima kotrljajte ju po dužini stopala i odmah ćete osjetiti olakšanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju