Plastična folija može biti korisnija nego što mislite. Bilo da se selite, preuređujete stan ili želite sačuvati hranu, folija može poslužiti kao rješenje za svaki kućanski problem, a jedino što vam je potrebno je malo mašte i nekoliko korisnih savjeta

1. Sačuvajte stvari kod selidbe
Planirate li seljenje dobro razmislite o pakiranju stvari kako ih putem ne bi oštetili. Upravo taj problem riješit ćete folijom. Predmete poput staklenih čaša, suđa i pladnjeva omotajte plastičnom folijom. Ona će ih zaštititi od lomljenja i svi predmeti će ostati na okupu.

>> 5 zapovijedi svake čiste kuhinje

2. Nosilo za pakete
Odrežite duži komad folije i čvrsto ga smotajte u konop. Konop sa svake strane omotajte oko paketa, a krajeve zavežite u čvor. Ručke od folije neće se sklizati, vrlo su čvrste i podnose veliku kilažu.

>> 3 trika za čišćenje kupaonice u 60 sekundi

3. Folija čuva vlagu
Krenete li u preuređenje stana što uključuje i farbanje zidova, vrlo je važna priprema. Osim što folijom možete zaštititi kvake na vratima, ona može poslužiti i za omatanje valjka za bojanje zidova. Morate li farbanje nastaviti i sljedeći dan, ne perite valjak već ga omotajte folijom što će sačuvati vlagu i boja će ostati svježa.

4. Dekorirajte svoje zidove
Volite li isprobavati nove stvari i želite originalan uzorak na zidu poslušajte ovaj simpatičan savjet. Veći, lagano nagužvan komad plastične folije naslonite na svježe obojani zid, pritisnite i odlijepite. Folija će na zidu ostaviti vrlo zanimljiv, asimetričan i originalan uzorak. Postupak ponovite po cijelom ili samo dijelu zida.

5. Napravite mini staklenik
Iskoristite plastičnu foliju kao zaštitu za vaše tek posađeno sjeme. Folijom prekrijte posudu ili vazu u kojoj ste zasadili sjeme što će vašoj budućoj biljčici osigurati dovoljno vlage i topline potrebne za rast. S vremena na vrijeme otkrijte foliju kako ne bi uzgojili i plijesan.

6. Folija za kosu
Folija može biti vrlo korisna i kod beauty trikova. Na opranu, mokru kosu nanesite veliku količinu regeneratora . Kosu dobro omotajte folijom i ostavite da tako odstoji 15 do 30 minuta. Folija će poslužiti kao frizerska hauba, a vaša će kosa ponovno postati meka io sjajna.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju