Volite li nakon ručka ili večere popiti čašu vina, svakako zadržite plutene čepove jer njihova svrha može biti puno šira od začepljivanja boce. Počnite ih čuvati i doznajte na kojih domišljatih 7 načina možete koristiti čep od pluta

1.  Zaštita kućnih biljaka
Pluto može biti vrlo korisno za vaše biljke . Nasjeckajte čep na komadiće i pobacajte ih u teglu te zalijte biljku. Pluto će zadržati vlagu i djelovati poput malča.

Volite li nakon ručka ili večere popiti čašu vina, svakako zadržite plutene čepove

2. Fini radovi
Omotajte brusni papir oko čepa i zalijepite. Zaobljene površine mogu vam poslužiti kao idealan alat za fino brušenje i oblikovanje drvenih ili nekih drugih površina.

>> 3 neočekivane upotrebe vješalice

>3. Okvir za slike
Izrežite čep po dužini na tanke trakice ili širini na tanke kolutiće i komad zalijepite na unutarnji rub okvira za slike te sliku objesite na zid. Pluto će spriječiti pomicanje slike.

>> 3 upotrebe slatke vanilije izvan kuhinje

4. Zaštita noževa

Zalijepite nekoliko čepova jedan do drugoga i kada se osuše stavite ih u ladicu ili na radnu površinu. Oštricu noževa naslonite u utore između čepova i u trenu ste dobili držač za noževe koji će ih ujedno zaštititi od oštećivanja.

5. Stoper za vrata
Čep može poslužiti i kao stoper za vrata. Izrežite čep po dužini pod kutom tako da dobijete trokutić. Odrezani komad gurnite pod vrata kako bi ih zaustavili i ostavili otvorenima.


6. Zaštita od lupanja vrata ormariće
Izrežite pluteni čep u kolutiće i zalijepite ih na unutrašnjost kupaonskih, noćnih ormarića ili kuhinjskih elemenata. Pluto je lagan i nećete ga niti primijetiti, a spriječit će lupanje ormarića.

7. Potpala vatre
Stare čepove stavite u posudu s alkoholom i ostavite da se dobro namoče. Čepove stavite ispod daščica i novinskog papira. Pluteni čepovi će poslužiti kao kocke za potpalu i vaša vatra u kaminu ili za roštilj je gotova u trenu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju