Prvo pravilo prilikom organizacije vjenčanja je pokušati se riješiti stresa, a kako bi to postigli najbolje rješenje je posavjetovati se sa stručnjacima. Nakon što ste odabrali prostor i haljinu najbolje je razmisliti o cvijeću i ukrasima koji će prostor dati wow efekt. Provjerite što predlažu stručnjaci i izbjegnite najčešće greške

Što je bitno prilikom odabira cvijeća, koje su zamke i postoje li trikovi koji će olakšati budžet upitali smo Dubravku Mišolongin, dizajnericu cvijeća koja je mnogim mladencima san pretvorila u cvjetnu stvarnost.

>> Kraljica Anica: Još uvijek joj nema ravne

Od kuda je najbolje krenuti prilikom odabira cvijeća i ukrasa?
Najbitnije je slušati želje mladenaca, to je prvo i osnovno, što su zamislili te smjestiti ideju u prostor i prilagoditi se ambijentu u kojem se održava vjenčanje.

Bitna stvar je i uskladiti cvijeće s vjenčanicom mladenke, obično mladenke imaju viziju svog buketa i od tuda može krenuti cijela priča.

>> Vjenčanice iz snova za svačiji ukus

Postoje li trikovi kojima se može uštedjeti na budžetu?
Raskoš cvijeća i količina cvjetnih buketa ovise o budžetu koji je bitno odrediti u startu, a odabir diktira godišnje doba te različiti pristupi uređenju. To može biti elegantno i minimalistički kada ćemo samo s jednom vrstom cvijeća  postići eleganciju i raskoš ili rustikalno kada to diktira ambijent.

Puno toga može se postići s detaljima poput svijeća, ukrasnih trakica i figurica što će svakako biti ušteda.

Za odvažne mladenke - igrajte se bojom!
Rijetko se mladenke odluče za žarku boju cvijeća, no odličan efekt može se postići jarkim detaljem koji će se provlačiti kroz ukrase koji se provlači ili pak može čitava tema biti u jarkim i  živim bojama što stvara odličan kontrast vjenčanici i prostoru u kojem se održava vjenčanje.

Ideju mladenaca bitno je smjestiti u prostor i prilagoditi se ambijentu u kojem se održava vjenčanje.

Neka bude romantično...
Djevojke su ipak najčešće romantične kada se udaju pa su 'slatko i neodoljivo, rozo, nježno, pastelno' najčešći zahtjevi.

Odličan način za pokretanje cijele cvjetne priče je i najdraže cvijeće mladenke od kojeg želi nositi buketić.

Najbitnije je ipak, kaže dizajnerica cvijeća Dubravka Mišolongin da se radi sa što manje stresa. 'Najbitnije je da se postigne razumijevanje između mladenaca i dizajnera cvijeća, a tada stvari treba prepustiti profesionalcu i uspjeh neće izostati!'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju