Razmišljate li o kućnom ljubimcu, a pas ili mačka su vam previše zahtjevne životinje za vaš ubrzani način života, razmislite o pomalo neobičnoj i neodoljivoj bodljikavoj životinjici – afričkom patuljastom ježu

Afrički patuljasti jež, sisavac i kukcojed, već je godinama izrazito popularan u svijetu kućnih ljubimaca.

Razmišljate li o kućnom ljubimci, a nemate previše slobodnog vremena razmislite o afričkom patuljastom ježu

Ako vam pobjegne u kući, neće pojesti kablove, što je svakako veliki plus. Neće cviliti niti plakati kada vas nema. Također nije zločest niti zahtjevan, prednosti su ove životinjice koje ističe uzgajivačica Maja Voluščuk.

No, ako se odlučite nabaviti ovu životinju, morate svakako zadovoljiti 3 uvjeta:

1. S obzirom na to da se radi o životinji koja dolazi iz tropksih dijelova Afrike, temperatura u prostoriji u kojoj boravi bi trebala biti 20 stupnjeva Celzijevih.

2. Žive isključivo u zatvorenom prostoru koji nije na propuhu. Svakako bi trebali imati kućicu u terariju ili krletci u kojoj su smješteni.

3. Ne smiju biti izloženi direktnom suncu.

Ova životinja koju su još u 4. stoljeću prije Krista pripitomili Rimljani ne obolijeva često, a bolesti su najčešće rezultat pogrešaka u držanju.

Kvalitetna hrana za mačke, slatko voće te uzgojeni insekti njihova su prehrana, no kako su skloni debljanju, potrebno je voditi računa o njihovoj težini koja ne bi trebala biti veća od 500 grama.

U kontaktu s drugim životinjama izrazito je miroljubiv, a odnos s djecom poželjan je uz prisustvo odrasle osobe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju