Od 17. do 20. svibnja u Samoboru će se drugu godinu za redom održati CU'FUS - Cirkuski Ulični Festival. Kroz igru, smijeh i veselje, zabavit će i zbližiti sve generacije posjetitelja koji vole cirkus

Mnoštvo artista – klaunova, žonglera, akrobata i muzičara iz Hrvatske i cijeloga svijeta, u centru grada izvodit će ulične predstave. Kroz igru, smijeh i veselje, zabavit će i zbližiti sve generacije posjetitelja koji vole cirkus.

>> Savjet dizajnera: Rješenje za malu kvadraturu i veliku obitelj

>> Još jedan slatki recept kojemu je nemoguće odoljeti

EXTREME CU’FUS prikazat će i ekstremnije cirkuske vještine poput hodanja po žici, plesa na svili, te spust monocikala. Ove godine, po prvi put u Hrvatskoj, održat će se i izuzetno atraktivan brdski spust monocikala - Croatian Unicycle Tournament - C.U.T..

Cirkuski majstori u radionicama 'cufusarija' podučavat će svojim vještinama. CU'FUS počinje u četvrtak Vatrenom Paradretinom sudionika na trgu kralja Tomislava, a luda glazba, brojni šouovi, akrobacije i predstave za djecu, koje i odrasli smiju gledati, od jutra do kasne večeri, pobrinut će se za ugodno provedene dane u Samoboru. Sve predstave su dakako besplatne, a njihov raspored pogledajte na www.cufus.net

Od stranih umjetnika na CU'FUS dolaze Goma i Migui Mandalasol (Argentina), Anaspitos (Velika Britanija), Barabba (Italija) Jukebox (Austrija) i Visi-baba (Srbija).

Od hrvatskih nastupaju: Amixila, Klaun Marek, Nikol nikol, Kikiriki, Zvuk sjene, Vita-min, Cirkorama, Cigoman band, Ljerko i Zvekan, Fajerfal - filmski historijat cirkusa i drugi. Posebno ističemo i Crvene noseve – klaunove doktore - humanitarne prijatelje festivala CU'FUS, koji će kroz kabaretski program prezentirati svoj rad za pomoć bolesnima i ljudima koji pate.

Za dnevnu i večernju zabavu tu su dva i dva = 4? velika luda benda (pod time mislimo da ih ima puno u bendu – Drvored, etnOrkestar, Tiću i Me-do ;) te DJ-evi i muzički Chilli bar. Za gladne tu je kotao s eksperimentima od divljači i 78 vrsta gljiva, dok za žedne točimo poseban eliksir, koji je kao i festival primjeren za sve uzraste - sok od koprive.

Aha, i da ne zaboravimo, imamo i nagradnu igru koja se zove Na-Gradnu. Radi se o potoku Gradni, tj. njegovom prelasku i to po špagi… ali na monociklu! Posebne atrakcije CU'FUS-a su spust monocikala, slackline, ples na svili i natjecanje u branju koprive.

SPUST MONOCIKALA
Ako ste mislili da je nemoguće voziti se na jednom kotaču niz brdo – znajte da nije. Moguće je pritom se i utrkivati! Croatian Unicycle Tournament (C.U.T.) je međunarodna utrka, a okupit će brojne iskusne vozače monocikala iz Hrvatske i Europe.

SLACKLINE je vještina hodanja po užetu. U ovom slučaju slackline-u, rastezljivoj gurtni koja hodaču, osim održavanja ravnoteže, omogućuje izvođenje skokova i akrobacija.

PLES NA SVILI je vještina penjanja po i izvođenja plesnih figura na tkanini. Izvodi se na dvije vertikalne široke trake od tkanine, dužine pet i više metara i izuzetno je atraktivan.

NATJECANJE U BRANJU KOPRIVE tradicionalna je samoborska igra u kojoj će se i posjetitelji moći okušati.

U Samobor na CU'FUS može se pješice, busom, autom, na metli, monociklu, štulama ili svemirskim brodom. Dobro nam dođite, dobro nam ostajte i dobro se provedite.

MIT AUTO, METLA ODER BUS, HAJ'MO SVI POD MUS' U SAMOBOR NA CU'FUS!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju