Kućanski poslovi ne moraju biti dosadni, a dok se saginjete i pokušavate izvući i posljednje zrno prašine ispod namještaja osmijeh na lice vam može izvući podatak da prilikom tog mukotrpnog posla pomažete očuvanju mora i oceana

Usisavači izrađeni od plastičnog otpada prikupljenog iz svjetskih mora i oceana novi su hit koji uz trendy kućanske aparate otvaraju i novo poglavlje kontinuirane inicijative koja je pokrenuta ovog ljeta. Za cilj ima podizanje svijesti o zagađenju mora i oceana plastičnim otpadom kao i poticanje svijesti potrošača i industrije o važnosti recikliranja.

Svaki model usisavača predstavlja ocean ili more iz kojeg potječe plastika od koje je napravljen. Usisavači utjelovljuju paradoks koji se javio oko sakupljanja plastičnog otpada: dok su ga oceani i mora prepuni, na kopnu nedostaje sirovine za izradu održivih usisavača.

Electrolux proizvodi usisavače čijih je 70 posto dijelova izrađeno od reckilirane plastike, a njihov je cilj dostići 100 posto.

>> Kućanskim poslovima do savršenog tijela

U planu je pokrenuti aukciju s ciljem prodaje jednog modela usisavača, a prikupljena sredstva donirala bi se za istraživanja. Trenutno kvaliteta plastike iz mora ne zadovoljava standarde kvalitete i sigurnosti, no nova otkrića o korištenju plastike izvučene iz oceana i mora bi to mogla promijeniti. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju