Dirljiva priča o prijateljstvu između čovjeka i konja opisana u knjizi 'Put rata' osvaja čitalačku publiku već godinama, a velikoj popularnosti pridonio je i istoimeni film u režiji Stevena Spielberga kojeg je sa zanimanjem pogledala i vojvotkinja Catherine. Zadovoljna.hr vas poziva da zavirite među korice ove tople priče

Michael Morpurgo napisao je knjigu 'Put rata' (War Horse) 1982. godine, a interes za nju ne jenjava punih 30 godina. Autor je cijenjeni i višestruko nagrađivani britanski književnik s više od 100 objavljenih knjiga, a čak je pet filmova snimljeno po njegovim knjigama za djecu i mlade.

>> Pročitajte ulomak iz knjige 'Put rata'

>> Catherine Middleton: Čipka joj tako dobro pristaje

Knjiga 'Put rata' doživjela je niz raznih izdanja – od bibliofilskih i ilustriranih do klasičnih književnih, a na temelju knjige postavljena je i kazališna predstava. No, ono što vraća ovu knjigu ponovo u žižu interesa je istoimeni filmski hit koji se u našim kinima prikazuje od siječnja, a koji je Steven Spielberg snimio po knjizi. Film je u čak 6 kategorija nominiran za ovogodišnjeg Oscara, a knjiga tjednima ne silazi s vrhova top lista.

'Put rata' je dirljiv roman o prijateljstvu čovjeka i životinje u teška i turbulentna ratna vremena. Glavnina radnje događa se tijekom Prvog svjetskog rata u Europi.

Albertov otac prodaje konja Joeya kako bi zadržao obiteljsku farmu, a razočarani sin se prijavljuje u vojsku i kreće u potragu za svojim ljubimcem. I Joey i Albert prolaze kroz mnoge nedaće tijekom kojih Albert ne odustaje od potrage.

Egmont daruje knjigu 'Put rata' Jadranki Vuraić Vojnić iz Zagreba i Janji Marić iz Siska.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju