Izazovne reklame za liniju ženskog donjeg rublja koje prikazuju dekolte snimljen izbliza okarakterizirane su kao provokativne i uvredljive za žene

Proizvođač donjeg rublja M&S osmislio je reklamnu kampanju za svoje proizvode sa sloganima 'Kvaliteta koja vrijedi svakog novčića' i 'Savršeno pristaje' koje prate fotografije prekrasnih dekoltea.

Javnost je osudila takav način reklamiranja te tvrde kako su reklame postavljene na mjesta na kojima ih mogu vidjeti djeca te sugeriraju pozive na seks.

>> Reklame koje su dobile po prstima zbog nemorala

U posljednje tri godine zaprimljeno je više od 8 tisuća prigovora, a uz M&S, za stvaranje kontroverznih kampanja prozvan je i Diesel. I dok su u vrijeme nastanka reklame za donje rublje odobrene uz obrazloženje da je to primjeren način reklamiranja rublja, Dieselove su zabranjene te je pojašnjeno kako im je mjesto samo u magazinima za odrale.

Provokativne reklame ohrabruju ponašanje koje nije dtuštveno prihvatljivo i vidljive su svugdje te imaju prevelik utjecaj na djecu i mlade, stav je mnogih roditelja i javnosti.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju