Mislite li da znate sve kada je riječ o kućanskim poslovima, mi ćemo vam dokazati da postoje jednostavni trikovi koji vam mogu olakšati posao, ali i uštedjeti novac. Doznajte kako održavati pamučnu odjeću te kako zadržati namirnice čim dulje svježima

Na pamučnim majicama nakon nekog vremena počinju se raditi mucice odnosno nakupljena vlakna koja se u obliku sićušnih kuglica nakupljaju najčešće po rukavima.

No ukloniti ih možete vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno je jednokratna britvica za brijanje.

Dobro zategnite tkaninu kako je ne bi oštetili i kratkim potezima prelazite britvicom preko nje sve dok ne uklonite sve nakupljene mucice. Vaša će majica ponovno izgledati kao nova.

Volite li jesti cvjetaču ili karfiol, pokušajte ju pripremiti na ovaj način. Odvojite stabljiku i ostatke cvjetače stavite u zakuhalu slanu vodu te dodajte dvije žlice mlijeka ili limunovog soka.

Ovo povrće bogato je vitaminom C i vrlo je zdravo, a kako ne bi izgubio svoja hranjiva svojstva kuhajte ga svega desetak minuta.

>> Isprobajte trikove za pamćenje imena

>> Trikovima do mekih i mirisnih ručnika

Svježe voće i povrće bi trebalo čim prije pojesti, no gotovo svima se događa da nam u ladici frižidera zaluta pokoja voćka, rajčica ili paprika te se potpuno osuši ili istruli.

Želite li vaše voće i povrće zadržati čim dulje svježim isprobajte ovaj trik. Ladicu u frižideru obložite papirnatim ručnicima jer će oni upiti višak vlage zbog kojeg vaše namirnice brže propadaju. Isto tako, vaša će ladica uvijek ostati čista i uredna.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju