Gotovo da ne postoji žena koja uživa u svim kućanskim poslovima. No danas nam oni uzimaju ipak znatno manje vremena nego nekad. Da je uistinu tako, dokazuje izložba na kojoj imate priliku vidjeti i pokušati prepoznati kućanske aparate koji danas već čine dio povijesti

Sigurni smo da većina žena na spomen kućanskih poslova duboko uzdahne. No ovi mnogima omraženi poslovi imaju jednu vrlo zanimljivu i bogatu povijest.

Gostujuća izložba starih kućanskih aparata i pomagala pod nazivom 'Ah, ti kućanski poslovi!' u Muzeju grada Zagreba doista je nešto što vrijedi pogledati.

>> Znate li koliko traju vaši kućanski aparati?

Izložba autorica Ksenije Katalinić, Radmile Biondić i mr.sc. Marine Vinaj zorno prikazuje kako su žene nekad davno, točnije od kraja 19. do sedamdesetih godina 20. stoljeća obavljale dnevne obveze, a sudeći po pomagalima za koje je većinom bila potrebna ručna pomoć doista im nije bilo lako.

>> 4 retro pravila zavođenja za žene

Autorice izložbe uspješno su okupile brojne sprave no priznaju kako niti same isprve nisu znale za što su se neki od neobičnih izloženih predmeta koristili.

Predmeti poput prvog hladnjaka, rezač za povrće te perilice za rublje, koja je nekad izgledala kao sprava za mučenje samo su mali dio velike i vrlo zanimljive izložbe koja zorno opisuje težak i naporan posao domaćica. Pogledajte zanimljivu galeriju fotografija i pokušajte se zamisliti danas u ulozi vrijedne domaćice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju