Iako o domovima na fotografijama koje vam donosimo u galeriji možemo samo sanjati prepustie se maštanju te provjerite kojih je deset arhitektonskih dostignuća Američki Institut Arhitekture proglasio najboljima u 2012.

Američki Institut Arhitekture (AIA) dodijelio je godišnje nagrade projektima koji na najbolji način prikazuju inovacije u projektiranju i dizajniranju. Na listi su se našle kuće koje se nalaze u Scottsdaleu, Arizoni, Syracusi u državi New York  i na San Juan otocima u državi Washington.

>> 4 savjeta za uvijek udoban i čist madrac

>> Savjet dizajnera: Bojama povećajte svoje kvadrate

Žiri je dodijelio nagrade u tri kategorije: obiteljske kuće, zgrade s apartmanima namijenjene individualcima te specijalizirane zgrade. Deset odabranih zgrada su Nakahouse smješten na holivudskim brežuljcima, Relic Rock, luksuzni dom u Arizoni, The Pierre, kuća inspirirana stijenama smještena na San Juan otocima u državi Washington, futuristički kompleks Camelview Village u Arizoni, Hampden Lane House u Marylandu, The Live Work Home u Syracusi u državi New York, luksuzna Carmel rezidencija u Kaliforniji, Jesuit Community centar u Connecticutu, naselje u San Franciscu te sveučilišna dvorana u Houstonu, Texas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju