Od tragične smrti kćeri Ivane prošlo je gotovo godinu i pol dana, a Ljerka Mintas Hodak i dalje je jednako neutješna. Utjehu pronalazi u radu zaklade koju je osnovala u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i menadžmenta stipendira nadarene učenike

'Kako se i inače bavim obrazovanjem zaključili bi kako bi bilo dobro, zajedno s Ivaninim prijateljicama osnovati jednu zakladu koja pomaže učenicima koji su odrasli bez roditeljskog doma ili u udomiteljskim obiteljima', rekla je Mintas Hodak.

Njezino najveće veselje je to što pomaže siromašnoj djeci Afrike, osobno skrbi o njih nekoliko pomažući im da završe školovanje. Pomoći napaćenoj afričkoj djeci bila je velika želja njezine kćeri.

'Lani sam bila u Kongu, ove bih godine rado otišla u Keniju. Boravim s djecom i bavim se s njima, to je neka vrsta volonterskog rada s tom djecom', pojasnila je Ljerka Mintas Hodak.

Zbog svojih obaveza i posla ne može boraviti u Africi duže vrijeme, no postoji udruga 'Zdenac' koja priprema mlade ljude koji odlaze pomagati djeci.

Uplatom od 100 eura zakladi školarcu iz Konga osigurat ćete godišnju školarinu. Zahvaljujući toj donaciji osiguran im je i obrok.

'To puno znači za djecu, a često hranu odnose doma kako bi i njihove obitelji imale što jesti', pojasnila je Ljerka.

Supružnici Hodak nisu razmišljali o posvojenju jer to je velika odgovornost, a oni više nisu u dobi da bi djete mogli postaviti na noge i dati mu kruh u ruke. Svojom aktivnošću u udruzi i preko kumstava Ljerka pomaže koliko može.

Ljerka Mintas Hodak spremna je za novu avanturu u Africi u koju će se uputiti već na ljeto.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju