Mladi riječki glazbenik Marko Tolja bit će službeni domaćin Festivala o pravima djece koji se održava u Rijeci 21.-24. studenoga ove godine, uz druge hrvatske gradove koji će ugostiti projekcije filmova djece i mladih

 

Riječ je o prvom inkluzivnom festivalu u Hrvatskoj jer je cjelokupni filmski program prilagođen za djecu i odrasle s teškoćama vida ili sluha. Marko Tolja pridružio se ekipi poznatih hrvatskih glumaca koji ovih dana završavaju prilagodbu filmova za slijepe i slabovidne osobe - Goran Grgiću, Ankici Dobrić, Damiru Markovini i Kristini Krepeli.

>> 4 rečenice koje ne biste smjeli reći svome djetetu

'Drago mi je što ću sudjelovati u ovom velikom poduhvatu za djecu, posebice za djecu za koju svi skupa trebamo napraviti puno više jer svi imamo pravo na umjetnost', izjavio je prilikom uručivanja službenog plakata Festivala.

Filmski program je obilježen raznolikošću filmskih vrsta, žanrova i stilova među kojima će se naći animirani, dokumentarni i igrani filmovi iz raznih zemalja. Pod sloganom 'Svi bi u kino' festival će predstaviti filmove djece i mladih te 5 hrvatskih premijera odraslih autora iz inozemstva koji progovaraju o različitim dječjim pravima – od sudjelovanja i stvaralaštva do prava na igru i uvažavanje različitosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju