Operna pjevačica Martina Tomčić pridružila se još jednoj u nizu dm-ovih akcija u području društvene odgovornosti. 'Tu ljubav znači više' posebno ju je oduševila s obzirom da uskoro očekuje bebu

Dugogodišnja suradnja Martine Tomčić s dm-om u području društvene odgovornosti započela je s projektom BelCante.

Pod vedrim nebom jezera Bundek dm je Zagrepčanima poklonio pop opernu poslasticu. Preko 10 000 Zagrepčana oduševile su operne arije u novim, razigranim i bajkovitim aranžmanima Martine Tomčić i Sandre Bagarić.

Martina je i aktivno sudjelovala na damSKI kupu čija je ideja vodilja popularizacija masovnog i rekreativnog skijanja među ženama i promocija zdravog života. Kao i sve skijašice, Martina je u sklopu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice nosila broš Biser mudrosti te na taj način još jednom pomogla skrenuti pažnju svih ženama na važnost prevencije raka vrata maternice s porukom 'Posveti se sebi - Prekriži rak vrata maternice.'

I ovogodišnji damSKI kup, koji će se 29.siječnja održati na sljemenskom Bijelom spustu, ima 'viši' cilj – osvijestiti javnost o vrijednosti i važnosti uvođenja proširenog novorođenačkog probira u hrvatska rodilišta.

Inicijativom 'Tu ljubav znači više' dm je ušao u posljednju fazu prikupljanja sredstva za nabavu dijagnostičkog uređaja koji je temeljni preduvjet za provođenje proširenog probira i koji već neposredno nakon rođenja, iz samo par kapi krvi, može otkriti više od 20 prirođenih i nasljednih metaboličkih bolesti - tijekom siječnja, za svaku kupnju babylove ili Pampers pelena u dm-u odvaja se po 10 kuna za nabavku tandemskog spektrometra masa, dok je tijekom 2009. i 2010. dm u sklopu svojeg višegodišnjeg babybonus programa odvajao po 20 kuna za svaku bebu prijavljenu u program.

Velika korist za svakog roditelja!

Kao korisnica dm-ovog babybonus programa Martina je s prvim djetetom stekla jako dobar uvid u sve prednosti i pogodnosti koje dm nudi rodiljama, a ove godine posebno ju je obradovala inicijativa 'Tu ljubav znači više' koja će svim roditeljima u Hrvatsko osigurati detaljan pregled njihovih beba već u najranijoj dobi.

>> Akcija 'Tu ljubav znači više' za novorođenčad

'Nabava dijagnostičkog uređaja izuzetno je važna jer kada je u pitanju zaštita i zdravlje vlastitog djeteta, ovakav pristup prevenciji prirođenim i nasljednim bolestima svakome pruža veliku sigurnost i zadovoljstvo', rekla je Martina.

Stoga dm i ovoga puta ima punu podršku Martine Tomčić koja se uključila kako bi organizatorima Inicijative pomogla i uputila poziv roditeljima da prepoznaju važnost i vrijednost ovog projekta te uspostavljanja proširenog novorođenačkog probira u Hrvatskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju