Milanka Opačić saborska zastupnica i potpredsjednica SDP-a gostovala je kod Mirne Berend. Sve ove godine, koliko je u politici trudi se dokazati da je politika pošten posao koji je izuzetno vrijedan

Percepcija građana je da su političari lopovi i probisvijet te nitko za političare nema lijepu riječ. Ipak taj posao može donijeti lijepe stvari građanima, a kroz nju se može izboriti za mnoge stvari, rekla je Milanka u razgovoru s Mirnom Berend.

Na pitanje kakav je odnos s muškim kolegama Milanka je odgovorila da su stvari od devedesetih godina napredovale.

'Tada su neki muški kolege govorili da žene znaju samo kokodakati, danas je drugačije. 30 posto žena, koliko ih ima u saboru uspjelo se izboriti za toleranciju kolega', rekla je Milanka Opačić.

Milanka je samohrana majka. Svjesna je kako je neke stvari odlučila postići težim putem, no dobro se osjeća, a najdraža pripadnost joj je ona manjinama, i to samohranih roditelja.

S 35 godina odlučila je bez muža posvojiti djevojčicu Lanu.

'Ja sam pronašla nju, ona je odabrala mene. Nama je jako lijepo, sretne smo, zadovoljne i imamo stabilnu obitelj', rekla je.

S obzirom na zahtjevan posao kod čuvanja Lane pomaže joj majka.

Na pitanje zašto se nikada nije vezala Milanka je odgovorila kako brak ili trajna veza nije pitanje projekta.

'To se dogodi ili ne', misli Milanka Opačić.

Zbog posla se nikada nije rasplakala, suze joj može izmamiti nepravda prema ljudima, no okršaji u saboru izazivaju samo bijes i ljutnju.

Bez obzira na prenatrpani raspored Milanka pronađe vremena za druženje i tračanje uz kavu s prijateljicama.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju