U iskrenom intervjuu za časopis 'Mama&Beba' lijepa Mirna Maras-Valentić otkrila je kako je podnosila trudnoću te kako je protekao prvi susret s njezinim sinčićem Nikom

Prekrasna Mirna Maras-Valentić prije nešto više od godinu dana, zajedno sa svojim trbuščićem, blistala je na malim ekranima.

Nedugo nakon svog posljednjeg radnog dana rodila je sina Niku, koji je u njoj probudio tako snažnu vrstu ljubavi za koju nije mogla ni zamisliti da postoji.
Za magazin Mama&Beba otkrila je kako je izgledao njezin prvi susret s malim bićem, koliku joj potporu pruža suprug Mario i planira li uskoro nastaviti svoju karijeru...

Radili ste sve do šestog mjeseca trudnoće. Znači li to da ste blaženo stanje jako dobro podnosili? Kakvi ste bili kao trudnica?
Radila sam i duže. Moj posljednji radni dan bio je mjesec i pol prije porođaja. S obzirom na to da sam trudnoću izvrsno podnosila, a i nije bilo neugodnih nuspojava, nije bilo razloga da odustanem od svoje dnevne rutine – odlaska na posao. Kao trudnica sam bila vrlo podnošljiva, štoviše, imam osjećaj da me trudnoća na neki način smirila.

Osjećala sam se uistinu blaženo. Moja prva trudnoća ostat će mi u predivnom sjećanju i, usudila bih se reći, kao najljepše razdoblje u mom životu.

Kako je izgledao vaš prvi susret s bebom?
Kao što sam rekla, trudnoća je bila predivno iskustvo, no susret s bebom bio je pomalo čudan. Kako moj porođaj nije napredovao prirodnim putem, liječnici su se nakon sedam sati trudova odlučili za carski rez.

Dakle, susret s bebom dogodio se tek 24 sata nakon porođaja. Prva dva dana gledala sam ga kao stranca i nisam mogla shvatiti što je meni sada činiti. Nije mi se dogodio onaj predivni prvi trenutak o kojem svi pričaju. Najprije sam mislila kako to nije u redu, ali kasnije sam čula kako se to često događa, a malo o tome priča. Ali ubrzo se sve posložilo i osjećaj je došao spontano. Nisam mogla ni zamisliti da postoji tako snažna vrsta ljubavi kao što je ljubav prema djetetu.

I suprug i vi ste javne osobe, i vjerujemo da novinari vrebaju za bilo kakvu informaciju, ponekad i na nekorektan način. Smeta li vam to više od kada ste postali mala obitelj i uspijevate li sačuvati dio privatnosti za sebe?
Istina je da je novinarska znatiželja danas beskrajna, ali ja to razumijem. Kada radiš posao koji te učini poznatim javnosti, na to moraš biti spreman i ne treba se oko toga previše zamarati. Novinari su ljudi koji rade svoj posao, tako ja na to gledam i ni na koga se ne ljutim. S druge pak strane, mi zbilja živimo jedan jednostavan i 'žutilu' možda dosadan život pa nam ne smetaju previše.

Planirate li se ubrzo vratiti na male ekrane ili želite još dugo uživati u svakom trenutku sa svojim malim zlatom?
Da, u planu mi je vratiti se na posao. Nisam tip žene koja bi stalno bila u kući s djecom. Volim svoj posao i volim raditi pa me veseli pomisao na povratak. Svjesna sam da će biti teže nego prije dok nije bilo Nike, ali sigurna sam da ću naći način kako uspješno uskladiti to dvoje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju