Zadnji tjedan do Božića je pred nama i krajnje je vrijeme da naši domovi zablistaju u novom blagdanskom ruhu koji ne mora nositi predznak komercijalnog i skupog. Naime, ukoliko vam nedostaje ideja za ukrašavanje i ukoliko ste pobornici tehnike 'uradi sam' donosimo vam brz i najjeftiniji način za izradu eko božićnog drvca

Odoljeti potrošačkoj groznici u ovo predblagdansko vrijeme jednostavno je ukoliko se odlučite zaposliti svoje i ručice svojih ukućana u namjeri da svoj dom okitite ukrasima iz vlastite radionice koji nose predznak eko i reciklirano.

>>Punjene jabuke: Neočekivano zdrava božićna slastica

Za izradu jedinstvenstvenog i šarmantnog papirnatog drvca jedino što morate izdvojiti su vrijeme, dobra volja i nekoliko rekvizita za koje vjerujemo kako ih već i posjedujete.

Potrebno: srebreni prah, stara knjiga, ljepilo za papir, karton, drveni štapić, škare na cik-cak rezanje, mašnica i dva gumbića.

>>Štedljivo, ali ne i škrto: 6 trikova božićne kupovine

Korak 1
Kako je dobra priprema pola obavljenog posla prije negoli počnete graditi papirnato drvce potrebno je izrezati stranice knjige i baze od kartona odgovarajuće veličine. Izmjerite i izrežite običnim škarama tri puta po tri kartona veličina 6x6cm, 4x4cm i 2x2cm.
Potom škarama na cik-cak rezanje pripremite tri puta po devet stranica veličina 9x9cm, 6x6cm i 3x3 cm. Količina stranica ovisi o veličini drvca koju želite napraviti stoga slobodno podebljajte njihov broj.

Korak 2
Zalijepite na najveću veličinu kartona drveni štapić potom na njega zabodite stranicu iz knjige te ponovno karton kako bi postigli čvrstu bazu. Počnite sa slaganjem stranica pazeći da sredinu svake od njih nabodete na štapić i blago zarotirate kako bi vrhovi bili gušći i vjerodostojnije imitirali izgled drvca.

Korak 3
Nakon što ste posložili sve stranice najveće veličine završite niz s ljepljenjem posljednjeg kartona većih dimenzija. Zatim nastavite isto s manjim dimenzijama dok ne dođete do posljednjih veličina kartona i stranica.

Korak 4
Kada posložite posljednju stranicu najmanjih dimenzija na sam vrh sada već formiranog drvca nalijepite mašnicu i dva gumbića. Vrh možete improvizirati i staviti zvijezdicu ili pak sitnu kuglicu. Za poseban izgled drvca obilno ga posipajte srebrenim prahom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju