Imate li staru masnu mrlju, pomoći će vam jednostavan Jadrankin trik. A želite li vratiti sjaj lakiranim predmetima, pomoći će vam savjet koji uključuje samo mlijeko i komadić vatice

Kemijska sredstva poput benzina, etera ili acetona mogu vam pomoći pri uklanjanju starih masnih mrlja s odjeće. Većina tih sredstava je zapaljiva pa je s njima potrebno oprezno rukovati.

Namočite vaticu u sredstvo i s njom pažljivo istrljajte mrlje. Masne mrlje treba uvijek uklanjati trljajući od rubova mrlje prema sredini kako se ona ne bi proširila. Nakon što ste tkaninu dobro istrljali, isperite je u toploj vodi s par kapi tekućeg deterdženta za suđe. Zatim isperite i osušite svoju čistu odjeću.

Mrlje na teflonskom posuđu najlakše ćete očistiti alkoholom. Uzmite komadić vate umočen u alkohol i s njime prijeđite tavu. Nakon toga je isperite mlakom vodom.

Teflonsko suđe nemojte čistiti žičanom vodom i grubim spužvicama.

Žalite li vratiti stari sjaj vašim lakiranim cipelama i torbicama pomoći će vam mlijeko. Uzmite komadić vate i dobro ga natopite mlijekom, a zatim njome istrljajte vaše lakirane predmete.

Nakon tretiranja mlijeko ukloniti suhom pamučnom krpicom. Osim što će ukloniti prljavštinu, mlijeko će vašim cipelama ili torbicama vratiti stari sjaj.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju