Međunarodni festival turističkog filma jedinstvena je manifestacija koja će se prvi put održati u Zagrebu od 4. do 6. srpnja. među prikazanim filmova čije su projekcije besplatne žiri će odabrati najbolje koji će kao nagradu primiti Veliki ili Srednji licitar ili posebne nagrade Srce Zagreba

Temeljni cilj ZAGREB TOURFILM FESTIVALA jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u sljedećim aspektima:
- turistička destinacija (grad,regija, zemlja)
- avanturistički turizam, ekstremni sportovi, sportski turizam (skijanje, planinarenje, biciklizam…)
- nautički turizam, hoteli i resorti, ljudi, kultura i tradicija
- religijski turizam
- ruralni turizam,
- kongresni turizam

>> 7 razloga zašto je voda izvor života

Cilj je i posebno nagraditi filmove koji promoviraju Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a program možete pogledati OVDJE.

Želja organizatora je educirati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promoviraju destinaciju obraćajući se ciljanim skupinama te omogućiti svim zainteresiranima da prate najnovije trendove. Isto tako želja je potaknuti mlade da uđu u svijet turizma – kao njegovi promotori ili jednostavno kao turistički djelatnici.

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL dobio je kandidaturu za članstvo u CIFFT-u – Comité International des Festivals du Film Touristique. CIFFT obuhvaća međunarode filmske festivale koji se održavaju diljem svijeta. CIFFT ima sjedište u Beču, a podržavaju ga respektabilne organizacije, kao što su UNWTO-a (World Tourism Organization), ETC-a (European Travel Commission), PATA-e (Pacific Tourist Organization) i CTO (Caribbean Tourism Organization).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju