Dva mala razloga za sreću su dvije nove kazališne premijere za djecu. Mala scena i kazalište Žar ptica pripremili su predstave 'Ovca za cijeli život' i 'Družba Pere Kvržice'

U četvrtak i petak, 20. i 21. siječnja 2011. premijerno će biti izvedena prva premijera ove godine u kazalištu Mala scena 'Ovca za cijeli život' nastala prema nagrađivanoj slikovnici nizozemske autorice Maritgen Matter koju je dramatizirala i redateljski osmislila Snježana Banović.

'Ovca za cijeli život' priča je za djecu od 4 godine na više koja otvara pitanja mogućnosti suživota različitih, u ovom slučaju Ovce i Vuka. Jeli moguće da se dva različita svjetonazora zbliže i ima li taj neobičan par zajedničku budućnost, pitanja su koja postavlja naša predstava.

Slikovnicu je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Roberta Bratović, kostime Dženisa Pecotić, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, originalnu glazbu za predstavu skladao je Toni Ostojića, a aranžirao Oleg Kolnago.

U predstavi igraju Srđana Šimunović i Dražen Čuček. Svečane će se izvedbe održati u kazalištu mala scena 20. i 21. siječnja 18 sati, a prve reprize moguće je vidjeti već u subotu, 22. siječnja u 17 i 18.30.

Gradsko kazalište Žar ptica također najavljuje svoju prvu ovogodišnju premijeru 'Družba Pere Kvržice' u utorak 1. veljače u 18.30 sati.

Vesela družinu uz koju su odrastale generacije djece i koju pamte po istoimenom filmu zaigrat će na sceni kazališta Žar ptica u dramatizaciji i režiji Olivera Frljića.

Popularnom redatelju, specifičnog kazališnog pristupa, ovo je druga suradnja sa Žar pticom nakon što se 2008. godine proslavio hit predstavom 'Strah u ulici lipa'.

Uloge Pere Kvržice i njegove družbe, nakon audicije kojoj je nazočilo više od 30 mladih glumaca, dobili su Zoran Pribičević, Ante Krstulović, Gorana Marin i Natalija Đorđević.

Pretpremijerne izvedbe Družbe Pere Kvržice su u četvrtak 27. siječnja u 10 sati, petak 28. siječnja u 10 i 18 sati, nedjelja 30. siječnja u 11 sati i ponedjeljak 31. siječnja u 10 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju