Najveće istraživanje troškova vjenčanja u Hrvatskoj provedeno na 3 650 mladenaca i 250 tvrtki pokazalo je kako cijena prosječnog vjenčanja iznosi 80.000 kuna

Web portal za mladence 'Vjenčanje ponuda' donosi rezultate najvećeg istraživanja troškova vjenčanja u Republici Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno 2010. g. na reprezentativnom uzorku od 3650 mladenaca i 250 tvrtki.

Mladi bračni parovi imaju određen budžet za vjenčanje i dok se neki pridržavaju svojih financijskih mogućnosti, troškovi vjenčanja kod drugih parova vrlo često premašuju izvorni proračun.

Iako je cijena prosječnog vjenčanja u Hrvatskoj oko 80 000 kn, iznosi mogu značajno varirati – 50 posto do 100 posto i više pri odabiru vrhunskih profesionalaca i pružatelja visokokvalitetnih i skupocjenih vrsta usluga i proizvoda.

Najveći dio budžeta, čak 50 posto odlazi na sam prijem odnosno na troškove restorana. Jednaki udio, odnosno deset posto potroši se na glazbu te na usluge snimanja video-materijala te fotografa.

Pet posto troškova čine odjeća i obuća, kao i catering, vjenčani prsteni, cvijeće i dekoracije.

Rezultati ovog istraživanja pomoći će mnogobrojnim parovima - mladencima u planiranju budžeta za njihovo vjenčanje jer predstavljaju prosjek troškova koji se temelji na reprezentativnom uzorku.

>> Napravite sami romantične ukrase za vjenčanje

>> Lista darova za vjenčanje: Cvijeće ili liposukcija?

Rezultati istraživanja (troškovi vjenčanja) su prikazani kao prosječne cijene i služe kao vodič prilikom planiranja troškova vjenčanja. Cijene se temelje na prosječnoj potrošnji mladenaca u određenim gradovima kao i prosječne cijene pružatelja usluga - dobavljača.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju