Voda je jedno od najvećih prirodnih bogatstava koje prečesto prihvaćamo zdravo za gotovo. Osim što zaslužuje da je mazimo i pazimo u prirodi i prilikom njezine dnevne potrošnje u kućanstvu moramo je čuvati baš kao kapljicu vode na dlanu

Njega tijela, lica i kose košta, i to ne samo naš novčanik već i planetu Zemlju. Kako se odlučujemo za financijsku štednju, podsjećamo vas koliko vode možemo uštedjeti u kućanstvu i koliko se tog neprocjenjivog blaga nepromišljenim korištenjem baci u nepovrat.

Ukoliko prilikom brijanja nogu ostavite slavinu otvorenom potrošite 30 litara u 3 minute, a ako isto to učinite dok perete zube planetu ćete koštati 6 neiskorištenih litara vode.

Kapa li iz slavine jedna kap u sekundi u jednom danu platit ćete 5,1 litra bačene vode

Samo jedan potez ruke dovoljan je da vaša higijena i beauty rutina ostane netaknuta, a priroda manje zakinuta.

>> Koliko često Hrvati (ne) peru kosu?

Sličnu uštedu možete napraviti i prilikom brijanja nogu, a u kuhinji pranje suđa može biti 'zeleno' ukoliko prljave tanjure i pribor za kuhanje prethodno namočite i prilikom čišćenja deterdžentom zatvorite slavinu.

>> 10 stvari koje morate iskoristiti prije bacanja

Volite li česta kupanja u kadi možda će vas podatak da u tom slučaju potrošite 85 litara prozirnog zlata potaknuti da ga barem povremeno zamijenite tuširanjem za koje je potrebno 10 litara vode u minuti.

Ako vam na nekoj slavini ili vodokotliću voda curi, pa bilo to i kap po kap, tijekom dana će nepotrebno isteći ogromna količina vode.

Kapa li iz slavine jedna kap u sekundi u jednom danu platit ćete 5,1 litra bačene vode
. Najčešće će biti dovoljno zamijeniti gumicu koja će vam bitno smanjiti račun za vodu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju