Neki materijali zahtijevaju posebnu njegu. Koža ili baršun vrlo su osjetljivi i ako ih ne održavate na pravi način ostati ćete bez omiljene jakne ili košulje. Poslušajte korisne i jeftine savjete koji će vam uštedjeti vrijeme i novac

Jakne i kaputi od brušene kože vrlo su osjetljivi i potrebno ih je pažljivo održavati.

Ako ste pomislili da mislimo na kemijsku čistionicu, varate se jer rješenje se krije u vašem domu, a sve što vam je potrebno je gumica za brisanje, deterdžent za suđe i četkica za nokte.

Mrlje na ovratniku prvo dobro istrljajte gumicom za brisanje. Ako nakon toga mrlje još budu vidljive, na spužvicu za suđe stavite deterdženta i dobro zapjenite.

Samu pjenu nanesite na ovratnik i lagano istrljajte četkicom za nokte. Ostavite da se tako osuši, a zatim ga još jednom istrljajte gumicom.

I Baršun ili samt mogu biti jednostavni za održavanje. Masne mrlje s ovih materijala možete ukloniti u nekoliko jednostavnih koraka. Otkinite papirnati ručnik i stavite ga na mrlju, po njemu posipajte mljevenu kredu ili puder te pokrijte s još jednim papirom.

Vrućim glačalom pritisnite papir i mrlje će ostati na papiru. Postupak ponavljajte sve dok masnoća potpuno ne nestane.

Mrlje s ovratnika košulje trebalo bi tretirati i prije pranja u perilici. To ćete jednostavno učiniti uz pomoć alkohola i soli.

U jušnoj žlici alkohola otopite malo soli. Otopinu nanesite spužvicom na ovratnik i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta te košulju operite na uobičajen način.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju