U razdoblju od 1. do 10. listopada 2010. godine u Movieplexu će se održati Filmomanija 3, treća po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova sa svjetskih filmskih festivala

Tijekom desetodnevne revije bit će prikazano 19 filmova među kojima su i pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu 'Uncle Boonmee koji se sjeća prošlih života' (Loong Boonmee Raleuk Chat), dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Veneciji 'Soul Kitchen', dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu 'Četiri lica' (Le Quatro Volte) te dobitnik Srebrnog Medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu 'Katalin Varga'.

Od ostalih filmova koji će se prikazivati tijekom filmske revije svakako treba izdvojiti i dokumentarni film 'Inside Job', prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, južno-korejsku dramu 'Poezija' (Shi) koji je osvojio nagradu za najbolji scenarij također u Cannesu te danski film 'Bratstvo' (Broderskab) koji je proglašen najboljim na filmskom festivalu u Rimu.

Svoje premijere tijekom filmske revije doživjet će i nekoliko američkih filmova, među kojima posebno valja istaknuti komediju 'Cura na lošem glasu' (Easy A) i romantičnu avanturu 'Jedi moli voli'.

Festivalski američki filmovi također neće ostati zakinuti pa će tako gledatelji moći pogledati dramu 'Dar od srca' (Please Give) prikazanu u službenoj konkurenciji na filmskim festivalima u Sundanceu i Berlinu, zatim ratnu dramu 'Glasnik' (The Messenger) dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te dramu 'Home' (Home) dobitnika nagrade za najbolju glavnu glumicu na filmskom festivalu u Mar del Plati.

Projekcije filmova će biti prikazivane svakoga radnog dana u terminima od 16, 19 i 21 sati, a vikendom, osim navedenih termina, projekcije će ići i od 13 sati. Svakoga radnog dana bit će prikazano po 6 filmova, a vikendom njih čak 8.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju