Kako bi vaše kućanstvo bilo još blistavije i urednije, donosimo vam nove trikove iz Jadrankine kuhinje kućnih čarolija. Vrlo jednostavnim savjetima možete rezati luk bez suza i ukloniti žute mrlje s košulje

Kako bi bez suza očistili i narezali luk potrebni su vam voda, komadić kruha i posuda s parom. Prije čišćenja luk namočite u vruću, te odmah nakon toga u hladnu vodu. Na vrh noža nabodite komadić kruha, a luk režite blizu posude iz koje izlazi para. Kombinacija vruće i hladne vode, kruh ili para trebali bi spriječiti jak miris luka.

Žućkaste mrlje od parfema na tkanini lako ćete očistiti pastom napravljenom od bijelog brašna i vode. Dvije jušne žličice brašna pomiješajte s vodom tako da stvorite gustu pastu. U nju namočite krpicu kojom ćete premazati mrlju.

Pastu tako ostavite dvadesetak minuta te isperite vodom. Brašno će izvući žutilo s tkanine, a vaša će odjeća ponovno biti čista.

Ružni sjaj i mrlje koje nastaju kada peglate crnu odjeću izbjeći ćete pomoću kvasine, odnosno vinskog octa. Njime namočite krpicu koju ćete staviti na košulju i preko nje peglati. Na taj ćete način izbjeći sjajne mrlje na košulji.

Više u InMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju