Međunarodni festival animacije Supertoon po prvi će se put održati od 31. srpnja do 4. kolovoza u Bolu na otoku Braču. Ppublika će imati priliku uživati u animiranim filmovima hrvatske i svjetske produkcije koji će se natjecati u tri kategorije

U kategoriji kratkog filma prikazivat će se aktualni svjetski autorski animirani filmovi snimljeni u protekle dvije godine. Konkurencija filmova za djecu i omladinu donosi animirana ostvarenja namijenjena specifično mlađoj publici, a program animiranih glazbenih videa zamišljen je kao svojevrsna animirana glazbena lista.

Cilj je organizatora prikazivanjem godišnje svjetske produkcije
animiranih filmova i dovođenjem profesionalaca animacije na sami festival, ovu vrstu umjetničkog izričaja približiti domaćoj publici i gostima u tijeku turističke sezone, istovremeno popularizirajući animirani film i obogaćujući kulturnu ponudu grada Bola, otoka Brača i Hrvatske.

>> U omiljenim crtićima uživajte ovdje!

Nagrade za najbolji film u svakoj od kategorija dodijelit će tročlani međunarodni žiri u sastavu: Alexey Alexeev (Rusija), Anna Solanas (Španjolska) i doajen hrvatske i svjetske animacije, Borivoje Dovniković Bordo (Hrvatska).

Uz natjecateljske kategorije, program Supertoona obuhvaća i panorame, retrospektive, tematske projekcije, izložbe i radionice za djecu.

Opuštena atmosfera festivala i njegova sjajna lokacija u srcu Bola, jedne od hrvatskih turističkih top destinacija, s otvorenim ljetnim kinom na samoj obali mora, trebale bi biti samo još jedan u nizu dobrih razloga animacijskim profesionalcima i širokom rasponu publike da se zapute na Brač i postanu dijelom ovogodišnjeg Supertoona.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju