Glačanje mnogim domaćicama zadaje glavobolju, no to ne mora biti tako. Uz pomoć Jadrankinih trikova očistite svoje glačalo od mrlja i otkrijte kojim se trikom poslužiti za ravnanje nabora na osjetljivim materijalima

Crni tragovi na glačalu koji ostaju nakon glačanja sintetičkih materijala potrebno je ukloniti, a to čete najlakše učiniti uz pomoć obične kuhinjske soli.

Na novinski papir posipajte tri do četiri žlice soli i vrućim glačalom pređite preko njih.

Crni tragovi će ubrzo nestati, a vaše će glačalo zasjati novim sjajem.

Nabore na osjetljivim materijalima ispravite uz pomoć aluminijske folije. Stavite ju na dasku, na nju polegnite materijal i glačalom koje ste namjestili na paru pređite nekoliko puta na visini od 10 centimetara iznad materijala. Vlažna toplina koja isijava iz folije će ispraviti sve nabore.

Plastelin kojim se djeca obožavaju igrati ne morate kupovati, vrlo jednostavno ga možete napraviti sami. Potrebni su vam brašno, voda i limunska kiselina.

>> Zavjesama osvježite dom i podignite raspoloženje

>> Sami napravite učinkovito sredstvo za čišćenje

U pola litre vruće vode dodajte četiri velike žlice soli, dvije žlice limunske kiseline u prahu i jednu žlicu ulja. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci rastopili te dodajte dvije žlice brašna.

Dobivenu smjesu podjelite u nekoliko djelova i u svaku dodajte drugu boju za kolače i umijesite kao tijesto.

Domaći plastelin jeftin je i siguran za djecu , a ostaje svjež i do mjesec dana ukoliko ga poslije igre spremite u hladnjak.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju