Djeca doista izrastu preko noći, a to se najviše osjeti po odjeći koju već do sljedeće sezone prerastu. No postoji super rješenje koje može spasiti premalu dječju robicu i pretvoriti je u modernu i jednostavno neodoljivu

Nekoliko centimetara prekratke hlače i suknjice ili premale majice i košulje problem je s kojim se svaki roditelj iznova suočava svake jeseni.

No postoji rješenje koje će vam uštedjeti novac i pretvoriti otpisanu odjeću u modernu robicu za prve dane škole.

Ima li vaš mali frajer košulju i majicu koja mu je premala, pokušajte spojiti ova dva odjevna predmeta.

S premale košulje izrežite ovratnik i donji dio te ih ušijte u majicu. Novi odjevni predmet biti će supermoderan i povećan za jedan konfekcijski broj.

Djeca brzo rastu u visinu pasu prekratke hlače čest problem. No i za to postoji rješenje. Odrežite komad starih traperica koje mogu biti svjetlije ili tamnije te ga umetnite u nogavicu oko koljena ili niže, što će postati simpatičan detalj.

>> VIDEO: Sve što niste znali o najlonkama

>> Kako odabrati prave sunčane naočale

Kod djevojčica produživanje i prekrajanje odjeće je puno kreativnije jer možete se poigrati s različitim detaljima i bojama.

Prekratke traperice produljite volančićima na dnu nogavica od drugačijeg materijala. Kako bi nove hlačice izgledale još bolje, od istog materijala možete napraviti zakrpu na džepu ili koljenu u obliku srca ili cvjetića.

Isto vrijedi i za prekratku suknju koju također možete produžiti volanom, a koja će se savršeno uklopiti uz guste najlonke u boji i čizmice.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju