U gradskom kazalištu Žar Ptica ove godine će se od 30.ožujka do 4. travnja održati tradicionalni međunarodni 12. NAJ, NAJ, NAJ festval. Provedite školske praznike u kazalištu, uživajte u odličnim predstavama i to besplatno!

Festival je utemeljen 2001. godine, s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika.

>> Zabava za cijelu obitelj: Pogledajte crtić 'Pupijeva potraga'

Naj, naj, naj festival je od 2007. godine međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost. Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

>> Program festivala pogledajte ovdje

U festivalskoj konkurenciji ove godine nastupit će 9 domaćih kazališta - Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika, Dječje kazalište B. Mihaljevića iz Osijeka, GKM i GKL Split, Kazalište Virovitica, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život,GK Trešnja, Mala scena, DK Dubrava i domaćin GK Žar ptica i 5 inozemnih kazališnih grupa i to iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije.

Iznimna posjećenost festivalskih predstava - više od 6000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička vrijednost predstava osigurala je Naj, naj, naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Festival je natjecateljskog i ne lutkarskog karaktera. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave - skulpturom Zlatna Žar ptica, u deset kategorija. Festival završava svečanom ceremonijom dodjele nagrada i velikim vatrometom u Bijeničkoj 97.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju