U zagrebačkom parku Zrinjevac 15.6. održat će se akcija za djecu 'Bolnica za medvjediće'. Tim projektom studenti medicine kroz igru i interakciju žele smanjiti dječji strah od bijelih kuta

Glavni cilj akcije koja se održava u petak, 15.6. od 9 do 20 sati, s pauzom od 13 do 15 sati u parku Zrinjevac u Zagrebu je edukacija djece vrtićkog i ranog školskog uzrasta o radu liječnika, funkciji bolnice, procesu liječenja i zdravom življenju. U centralnom dijelu parka Zrinjevac bit će postavljena dva šatora.

>> Klinika za medvjediće otklanja strah od bolnice

Prvi će biti uređen kao čekaonica u kojoj će djeca crtati, igrati se i pričati sa studentima. Nakon toga otići će u ordinaciju gdje će studenti uz upotrebu raznih medicinskih pomagala i uz pomoć djece izliječiti njihove plišane igračke.

>> Vrtićke boljke vašeg mališana

Nakon uspješno obavljenog osla svako dijete dobit će diplomu za hrabrost koja će služiti kao uspomena, a možda i motiv da sljedeći posjet doktoru bude manje stresan. Prisutan će biti i doktor pedijatar koji će roditeljima i djeci dijelit savjete i odgovarati na upute.

Studenti medicine koji sudjeluju u ovoj akciji članovi su Europske udruge studenata medicine (EMSA, European medical student association).

EMSA Zagreb podružnica je Europske organizacije koja raznim projektima promiče zdravstvenu edukaciju, etička načela u medicini, europsku integraciju i razvoj znanosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju