Pritisak od suočavanja s novogodišnjim demonima u siječnju raste do te mjere da se žene više boje vage negoli prekida, pokazalo je najnovije britansko istraživanje

Stajanje na vagu i suočavanje s prikazanom brojkom kod žena izaziva veći strah negoli pomisao da budu ostavljene, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji.

>>Plan čišćenja organizma od A do Ž

Ženska averzija prema vaganju nakon blagdana petinu ispitanica tjera da odgode taj potez sve do trećine siječnja, čak dva cijela tjedna nakon Božića.

Averzija prema vaganju petinu ispitanica tjera da odgode taj potez sve do 9. siječnja

Unatoč činjenici da 26 posto žena uopće ne nabaci broj kilograma preko blagdana koliko one to misle, čak 40 posto njih odbija se vagati nakon Božića uopće.

>>10 mudrih zapovijedi za kupovinu na sniženjima

Samo odlazak kod zubara imao je veći faktor straha, čak 32 posto, a 19 posto boje se iznosa koje će nakon sumanute blagdanske kupovine vidjeti na izvatku o stanju bankovnog računa.

Suočavanje s nakupljenim kilogramima naime nije jedini siječanjski problem, novogodišnje odluke ljudima zadaju iste muke.

Čak 20 posto muškaraca u stanju je slagati prijateljima i obitelji da odluke nisu prekršili, a isto je u stanju učiniti 17 posto žena, većina ljudi osjeća prItisak ako se odluka pridržavaju duže nego njihovi bližnji.

Suočavanje s kilogramima, praznim novčanicima i neprovedenim odlukama činjenice su koje ljude bacaju u očaj zbog čega je siječanj i najdepresivniji mjesec u godini.

No othrvati se lošim mislima je lako ukoliko već danas pogledate stvarnosti u oči svjesni kako se navika svi teško rješavamo i ukoliko odlučite proživjeti svaki dan s malo veselja tvrde psiholozi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju