Časopis’ Zaposlena’ po dvanesti je puta izdvojila žene koje su se svojim radom i postignućima izdvojile od kolega i u svojoj struci ostvarile vrhunske rezultate. Između 7 veličanstvenih iz područja kulture, gospodarstva i znanosti, titula žene godine otišla je u ruke neurologinje Vide Demarin

U organizaciji časopisa Zaposlena održan je izbor za Ženu godine pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH koji je izdvojio sedam žena čiji je rad unaprijedio ne samo struku u kojoj djeluju, već im i omogućio da se potvrde kao vodeće u profesiji kojom se bave.

Tako je između Olinke Vištice, Jadranke Boban Pejić, Vesne Pavletić, Ivane Drčec, Vide Demarin, Nade Matošević Orešković i Lee Dekleve, titulu Žene godine ponijela je akademkinja Vida Demarin, ugledna znanstvenica i predstojnica Klinike za neurologiju KB Sestre Milosrdnice.

Glavna urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden je prilikom proglašenja Žene godine u svom govoru istaknula da je: 'Izuzev neospornih profesionalnih postignuća akademkinje Demarin, ono što nas je dodatno potaklo da je izaberemo za Ženu godine, jest svakako činjenica da je ona jedna od rijetkih žena koje su se u svojoj struci popele do samoga vrha odnosno pokazale da je to moguće. Između ostalog to potvrđuje i činjenica da je Vida Demarin prošle godine ušla u 'krug odabranih', odnosno postala jedna od malobrojnih žena redovitih članica HAZU.

Također, željela bih istaknuti da je akademkinja Demarin popularizirala svoju struku te kroz knjige koje je pisala zajedno sa svojm suradnicima potaknula mnoge ljude da brinu o svome zdravlju.'

Izbor za Ženu godine svojim dolaskom i ove godine podržali su mnogobrojni ljudi iz javnog, političkog i poslovnog svijeta poput: predsjednika HAZU Zvonka Kusića, saborskih zastupnika Ingrid Antičević Marinović, Mirele Holy, Dubravke Šuice, Jerka Rošina, Furia Radina. Zatim potpredsjednica skupštine grada Zagreba; Tatjane Holjevac i Morane Paliković Gruden, te ostalih gradskih zastupnica.

 

Prisutne su bile i žene koje su ranijih godina ponijele titulu Žene godine, poput: Zrinke Vrabec Mojzeš, Mirjane Rakić, Dijane Dominis Prester i Alenke Košiše Čičin Šain, te niz ostalih poslovnih žena poput: Aleksandre Kolarić, Tihane Harapin Zalepugin, Sonje Šarunić, Marije Sekelez, Ivane Maras Pezer iz tvrtke Maras, Lee Marcijuš iz Mercatora, Dijane Đerđ iz PZ Auta, Ines Marciuš Kruljac iz Boscha i dr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju