Nakon što je projektom RokOtok u spomen na prerano preminulog sina povezao prvih sedamnaest od planiranih pedeset naseljenih hrvatskih otoka, pri čemu je preplivao stotinjak kilometara otvorenog mora, Domagoj Jakopović Ribafish dobre je stvari nastavio činiti i po povratku u metropolu. U srijedu, na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Galerija Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu - 2 Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu - 4 Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu +2 Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu  

Sklonište u Dumovcu Domagoj Jakopović Ribafish posjetio je na poticaj volontera Skloništa koji dobro poznaju problem teže udomljivih pasa. Doznavši kako u Dumovcu trenutačno ima imenjakinju – Ribu, Ribafish je psa poželio upoznati.

Riječ je o kujici, jednogodišnjoj križanki staforda koja je u Sklonište stigla prije mjesec i pol iz Trnave.

Kada se jednoga dana preselim na more ili selo, volio bih svakako u društvu imati barem jednog psa

--Domagoj Jakopović Ribafish

Uživao sam u susretu s njom! Bilo je to divno iskustvo! Riba je križanac između marinca i vidre – snažna, vesela, zaigrana, divna, puna života! Sva sreća da postoje ljudi koji je žele udomiti jer je takvom psu nakon upoznavanja stvarno teško reći 'ne', kazao je Ribafish.

Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu - 3 Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu (Foto: Azil Dumovec)

Riba je izuzetno aktivan pas istraživačkog duha. Kao i većina staforda te njihovih križanaca, ne slaže se s drugim psima pa treba biti jedini pas u obitelji. Ona je nedavno upala u oči jednoj obitelji koja sada za nju priprema svoj dom te prikuplja dokumentaciju potrebnu za udomljavanje psa koji spada pod opasne pasmine. Ribafish je pri susretu s Ribom otkrio kako trenutačno nema uvjete za udomljavanje psa. Živi u stanu u središtu grada i mnogo putuje.

Štene američkog stafordskog terijera "Djeca u duši": Udomiti staforda znači ljepši život, ali uz odgovornog vlasnika

Domagoj Jakopović Ribafish u spomen na sina Roka pokrenuo je projekt RokOtok "Čudno nešto, divno, veličanstveno. Nisam vjerovao u sebe, na kraju je ispalo jako lijepo"

Vjerujem da će se stvari u budućnosti promijeniti. Kada se jednoga dana preselim na more ili selo, volio bih svakako u društvu imati barem jednog psa. Kako živim u stanu u centru i stalno putujem, trenutačno ne mogu udomiti ni fikus, ali svi vi koji ste u mogućnosti, dođite, pogledajte, podržite, nađite si prijatelja, kazao je svestrani urednik i novinar te poželio da teže udomljivi psi iz Dumovca čim prije pronađu svoje ljude. Stafordi su psi koji s ljudima vole aktivno provoditi vrijeme na otvorenom. S druge strane izuzetno su privrženi obitelji i slove za velike maze. Odani su, pametni i brzo uče.

Budući da su stafordi svrstani pod opasnu pasminu, njihovo je udomljavanje nešto kompliciranije nego za ostale pse, no svi koji su taj postupak prošli tvrde da im se trud višestruko isplatio. Stafordi im na udomljenju svakodnevno zahvaljuju neograničenom ljubavlju.

Domagoj Jakopović Ribafish na svoj 49. rođendan posjetio je Sklonište u Dumovcu - 4 Domagoj Jakopović Ribafish u Dumovcu je upoznao svoju imenjakinju Ribu (Foto: Azil Dumovec)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju