Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Jutarnja doza energije: Slastan doručak koji budi usporenu štitnjaču

09-10-2023 Piše Zadovoljna
komentari

Fern Olivia Langham, po zanimanju inženjerka biomedicine, samo je jedna u moru žena koje boluju od kroničnog limfocitnog tireoiditisa, tj. Hašimotove bolesti.

Dugi niz godina borila se sa svim zdravstvenim problemima koje ta autoimuna bolest nosi sa sobom, a onda je odlučila istražiti kako određena hrana u kombinaciji s tjelovježbom i jogom djeluje na usporenu štitnjaču.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Doris Dragović MODEL BEZ KONKURENCIJE Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu

Ustanovila je kako je doručak važan obrok za sve oboljele od Hašimotove bolesti, a ključno je pojesti ga unutar 90 minuta od buđenja kako biste štitnjači pomogli da se probudi. Naravno, najvažnije je pritom pojesti prave namirnice. Na popisu zabranjenih nalaze se sve one koje potiču upalne procese u utrobi, poput mlijeka, procesirane hrane, namirnica s glutenom ili pržene hrane.

Fern je osmislila antiupalni doručak pun proteina, antioksidansa i zdravih masti. Uvidjela sam kako kod osoba s usporenom štitnjačom i disbalansom hormona najbolje rezultate daje svakodnevna kombinacija životinjskih i biljnih proteina, kazala je.

Sada svako jutro jede isti doručak sastavljen od namirnica koje bude usporenu štitnjaču i priznaje da se osjeća sjajno.

  • 2 meko kuhana ili poširana jaja
  • pola avokada
  • 2 manje ili 1 veća šnita dimljenog lososa
  • malo zelenog povrća po želji
  • dulse alge

Jaja su izvor joda i omega-3 masnih kiselina, losos je bogat mineralom selenom koji ublažava upalne procese u organizmu i jača imunosni sustav, dok zeleno povrće i alge pomažu tijelu da izbaci toksine i potiču probavu.

 

A post shared by Fern Olivia Langham (@fernolivia) on

 

Pročitaj još
Pročitaj još