Obožavatelji serije "Downton Abbey" koji još uvijek ne mogu preboljeti njezin završetak mogu se utješiti posebnom božićnom zabavom.

Radnja serije smještena je na fiktivno jorkširsko imanje pod nazivom Downton Abbey. Mnoge serije i filmovi snimaju se u studijima uz scenografiju koja "glumi" stambene objekte, ali ova britanska TV uspješnica snimala se na stvarnim povijesnim lokacijama.

Tako neki možda ne znaju da je glavna rezidencija obitelji Crawley zapravo dvorac Highclere u Hampshireu. Vlasnici dvorca ove su godine u suradnji s londonskom putničkom kompanijom Premium Tours organizirali božićnu zabavu inspiriranu serijom.

Sredinom prosinca u 16 sati odabrani sretnici prvo će se počastiti šampanjcem i kanapeima, a zatim krenuti u obilazak soba za primanje u kojima je snimana serija.

Nakon toga slijedi večera u tri slijeda, a zabava će završiti pjevanjem božićnih pjesama uz grandioznu jelku.


Među jelima na jelovniku nalaze se kanapei s lososom, terina od povrća, pečena purica, prokulice s mrkvom i kestenima, pečeni kozji sir, božićni kolač i još mnoge druge slastice.

Ovo zadovoljstvo obožavatelje serije koštat će 490 funti (4100 kuna) po osobi.

U sklopu zabave gosti će obilaziti sobe za primanje u dvorcu U sklopu zabave gosti će obilaziti sobe za primanje u dvorcu (Foto: Getty Images)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju