Blagdani su idealna prilika da pokažemo svu svoju kreativu i uz slastice i kolače koji se već rade punom parom, uredimo dom i stol na poseban način, zbog čega će ovaj Uskrs svima ostati u prekrasnom sjećanju.

Galerija Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe +14 Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe

Naš stilist Marko Grubnić poznat je po tome što voli imati tematske Uskrse i Božiće, pa tako ni ovaj Uskrs nije iznimka. Ovoga puta inspiraciju za svoje dekoracije pronašao je u Italiji, a svojim čarobnim stolom dao nam je nekoliko ideja za ukrašavanje blagdanskoga stola.

Veliki sam estet i jako pazim na te stvari. Uvijek mi je set za blagdane drukčiji. Ovog Uskrsa odlučio sam se za spoj bijele i plave boje jer su me beskrajno inspirirali Tognanini tanjuri i to mi je bila nit vodilja, objasnio je Marko.
Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Foto: Ivana Dobrovoljec
Tognanino posuđe izrađeno je od najfinijih materijala, a svakom komadu posvećeno je mnogo pažnje kako bismo mogli uživati u prekrasnom posuđu koje privlači pozornost i oplemenjuje svaki stol, posebice onaj blagdanski. Stoga ne čudi što je i Marko pronašao svoju inspiraciju upravo u njihovu stolnom posuđu i otuda počeo graditi ideju savršenog uskršnjeg stola gdje sve skupa čini zaokruženu priču.

Veselo, prigodno, proljetno. Jako mi je bitna kvaliteta posuđa i uvijek gledam da je ono na čemu poslužujem najbolje. Tognanino posuđe je predivno. Pazili smo na svaki detalj, rekao je Marko i dodao: Ja obožavam svijeće. One uvijek daju poseban glamur svakom stolu i za ovaj Uskrs odlučio sam se za Tognanine svijećnjake koji su minimalistički, ali cijeli taj setup upravo je i zahtijevao takve svijećnjake. Ja sam njima oduševljen i sve se nekako savršeno poklopilo u jednu cjelinu koja je zapravo počela od samog dizajna tanjura.
Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Foto: Ivana Dobrovoljec
Talijani jako vole kombinirati plavu i bijelu boju jer se tako stvara osjećaj klasične elegancije i mediteranskog šarma. Plavo oslikani tanjuri gres i plave čaše iz poznate linije Fontebasso, koja je dio Tognanine obitelji, savršeno portretiraju tu talijansku estetiku, dok visoke kristalne čaše i stakleni svijećnjaci daju potrebnu dozu luksuza cijeloj stolnoj dekoraciji. Posuđe u tim tonovima savršeno je za Uskrs jer simbolizira svježinu proljeća i mirnoću Mediteranskog mora.

Volim da mi je stol uvijek prigodno uređen, kao i cijeli dom. On mora biti raskošan, glamurozan – to je u mom stilu. Volim da je svaki put drukčije dekoriran, poseban i bajkovit. Te trenutke uvijek volim i zabilježiti, pa mi te fotografije kasnije služe kao nekakav podsjetnik koji me vrati u dane kad se to događalo. Obožavam Uskrs jer je to baš proljetni blagdan i uvijek mi je posebno veselje uređivati stol za taj blagdan.
Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Foto: Ivana Dobrovoljec
Baš poput Marka, postavljanjem uskršnjeg stola izrazite svoju kreativnost. Poigrajte se proljetnim cvijećem poput gracioznih kala, ranunkula ili frezija od kojih će stol prekrasno izgledati, ali i fantastično mirisati. Baš takve aranžmane često ćemo vidjeti i za talijanskim uskrsnim stolom, odakle je i potekla inspiracija za Markove dekoracije.

Ja sam netko tko jako pazi na detalje. Volim da je to uvijek glamurozno i raskošno. Dakle, moja trpeza, moj stol, pogotovo blagdanski, uvijek je prepun hrane i slastica. Tako su se na mom uskršnjem stolu našle prigodne slastice i torta u obliku zeca, no kako je proljeće već pokucalo na vrata, tu je svakako i moja omiljena torta od jagoda, rekao je Marko.
Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Uskrs kod Marka uz Tognana posuđe Foto: Ivana Dobrovoljec
Dekoriranje uskršnjeg stola znači više od pukog postavljanja tanjura i čaša. To je prilika za izražavanje vlastitih ideja, ljubavi prema obitelji, slavljenje tradicije i stvaranje nezaboravnih zajedničkih trenutaka koje ćemo rado obilježiti sa svojim najmilijima i tako stvoriti uspomene za pamćenje.

Zahvala za cvjetne aranžmane NTS events i slatki stol Magnolija slastice.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju