Od danas na našem portalu možete pratiti video-serijal pod nazivom Dreskod nastao u suradnji s Markom Grubnićem, poznatih hrvatskim stilistom i modnim stručnjakom. On će za vas analizirati neke od najpopularnijih ženskih odjevnih predmeta, savjetovati vas o tome kako ih uspješno upotpuniti s drugim modnim komadima i predstaviti ideje za odjevne kombinacije u raznim prigodama.

Galerija Marko Grubnić Mala crna haljina - 1 Mala crna haljina - 10 +7 Mala crna haljina u street style izdanju

Prva na redu je kraljica ženskog ormara - mala crna haljina.

To je najbolja investicija koju svaka žena može i treba imati u svom ormaru. Nosiva je u apsolutno svim kombinacijama, od dnevnih varijanti, večernjih varijanti, poslovnih prilika, svečanosti. Dakle, mala crna haljina je nešto što uvijek morate imati u svom ormaru, smatra Marko Grubnić.

Kao njezinu najveću prednost ističe to što je u pitanju komad odjeće koji se može kombinirati sa svime.

Mnoge žene se pitaju kako mogu razigrati mali crnu haljinu. Načina je bezbroj, samo treba pustiti mašti na volju. Treba se igrati jer moda je ustvari igra i nema pravila. Nakit, šminka, ravne cipele, visoke cipele, visoke potpetice, pa čak i tenisice, sako, kaput… Sve je to dozvoljeno, kazao je.

Upravo je svestranost crne haljine jedan od razloga zašto je toliko volimo i stalno joj se vraćamo, neovisno o prigodi.

Iako je dizajn malih crnih haljina evoluirao tokom godina, princip je uvijek ostao isti. Elegancija, profinjenost, crna boja koja je uvijek dominantna i upečatljiva. Mala crna haljina je jedan od onih odjevnih predmeta koji nikad ne izlaze iz mode. Usudio bih se reći vječni komad i najbolja prijateljica svakoj ženi, zaključuje Marko.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju