Treperave lampice jedan su od glavnih ukrasa doma u blagdansko vrijeme. Njima ukrašavamo jelku, ali i brojne stolne te ine božićne dekoracije.

Galerija

Istraživanja su pokazala da svjetlost božićnih lampica, ali i ostalog pripadajućeg dekora trenutno popravlja raspoloženje. Ne čudi stoga što mnogi ove godine započinju blagdansko ukrašavanje doma i prije ulaska u mjesec prosinac.

Ove godine osobito su popularna stabla sastavljena od grančica ukrašenih led lampicama, a koje domu daju efekt topline. Iako se smatraju blagdanskom dekoracijom, zbog svojeg „svakodnevnog“ izgleda mogu ukrašavati dom ili terasu tijekom cijele godine.

Na tržištu se mogu naći samostojeća drvca koja se uključe u struju poput klasičnih lampi, ili osvjetljene grančice oblikovane u efektni stolni aranžman. Ako na raspolaganju nemate sredstva i mjesta za ovaj ukras, svjetleće stablo možete napraviti i sami na jednom od zida doma.

Iskoristite božićne lampice pa ih uz ljepljive trake ili čavliće oblikujte u ukras po želji, a za konstrukciju drvca možete se poslužiti i različitim svjetlosnim girlandama.

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te pronašli nekoliko svjetlosnih drvca koje možete ostaviti „vani“ i nakon božićnih blagdana.

Drvca s lampicama iz trgovina - 4
Jysk, svjetleće drvce, 45 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)