Treperave lampice jedan su od glavnih ukrasa doma u blagdansko vrijeme. Njima ukrašavamo jelku, ali i brojne stolne te ine božićne dekoracije.

Istraživanja su pokazala da svjetlost božićnih lampica, ali i ostalog pripadajućeg dekora trenutno popravlja raspoloženje. Ne čudi stoga što mnogi ove godine započinju blagdansko ukrašavanje doma i prije ulaska u mjesec prosinac.

Ove godine osobito su popularna stabla sastavljena od grančica ukrašenih led lampicama, a koje domu daju efekt topline. Iako se smatraju blagdanskom dekoracijom, zbog svojeg „svakodnevnog“ izgleda mogu ukrašavati dom ili terasu tijekom cijele godine.

Slika nije dostupna Vjenčić Ježeva kućica: Ukras za vrata ili zid uz koji će Božić biti još čarobniji

Na tržištu se mogu naći samostojeća drvca koja se uključe u struju poput klasičnih lampi, ili osvjetljene grančice oblikovane u efektni stolni aranžman. Ako na raspolaganju nemate sredstva i mjesta za ovaj ukras, svjetleće stablo možete napraviti i sami na jednom od zida doma.

Iskoristite božićne lampice pa ih uz ljepljive trake ili čavliće oblikujte u ukras po želji, a za konstrukciju drvca možete se poslužiti i različitim svjetlosnim girlandama.

Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 1 Treba nam blještavila! Božićni izlog Saše Šekoranje ukrašen pticama ima posebno značenje

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te pronašli nekoliko svjetlosnih drvca koje možete ostaviti „vani“ i nakon božićnih blagdana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju