Blagdanski optimizam i blještavilo potrebniji su nam nego ikada pa smo se ove godine naročito veselili božićnom uređenju izloga cvjetnog atelijera Saše Šekoranje. Cvjetni čarobnjak uvijek nas iznenadi nekom novom čarolijom i pričom, a za ovogodišnje uređenje tema su bile – ptice.

Galerija Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 1 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 3 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 6 +11 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu

Mnogima će prva asocijacija na ptice biti sloboda i neće pogriješiti jer upravo je i Saši Šekoranji ta slatka, draga riječ bila glavna ideja kada je sva tri izloga svog cvjetnog atelijera u Dežmanovu prolazu uredio s pticama kao glavnim lajtmotivom.

Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 1 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu Foto: Zadovoljna.hr

Sloboda nam svima užasno fali u ovo vrijeme, kaže Saša, koji je u izloge stavio i zlatnu pšenicu kao simbol Božića, a želja mu je bila da sve bude veselo, blještavo, raskošno, pretjerano i slavljenički, da bude u kontrastu s turobnom atmosferom koja vlada zbog pandemije.

Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 11 Šarene papige predstavljaju slobodu koja nam svima jako fali u ovo vrijeme (Foto: Zadovoljna.hr)

Saša je svakom izlogu dao vlastitu priču pa je tako centralni izlog uređen u zlatnoj boji, s čapljama i lutkama odjevenima u haljine Matije Vuice, a sve odiše ugođajem 1950-ih godina. U izlog je stavio i crkveni drveni svijećnjak koji potječe iz 17. stoljeća, antikvitetni predmet koji daje posebnu čar.

Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 14 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu (Foto: Zadovoljna.hr)

Htio sam da izlog izgleda poput spoja starog antikvarijata i dućana sa začudnim stvarima, da sve izgleda starinski, ali pomaknuto, ističe Šekoranja pa otkriva kako se pri uređenju uvijek dogodi jedan moment koji ga naročito veseli.

Izlog Saše Šekoranje - 1 Zagrebačka bajka: Najčarobnija "slastičarnica" kakvu bi poželio i Pariz

Božićno uređenje izloga cvjetne galerije Saše Šekoranje - 4 Zagrebačka Narnija: Čarobna božićna šuma kao iz fantazije

Ja ga nazivam hičkokovski moment, prošle godine to je bio Vertigo sa svojom atmosferom i bojama, a ove godine možda s tim pticama idemo malo na Hitchcockove Ptice. Stvar je konteksta, kontekst uvijek čini stvari malo drugačijima, objašnjava akademski slikar i scenograf. Drugi izlog uređen je pak u bijelo-sivim tonovima sa sovama, dok je treći pravo carstvo blještavila sa šarenim papigama i tukanima koje nose šarene kuglice sa šljokicama.

Vrijeme Božića je vrijeme kad mi je nekako opet blisko djetinjstvo, vrijeme kad je sve bilo dobro i kad se moglo pretjerivati. Pogotovo u ovoj godini, to mi je značilo jako puno, kaže Saša Šekoranja.

Saša Šekoranja Lutke su odjevene u haljine Matije Vujice (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju