Kako opisati savršenog psa? Možda izgleda kao križani šnaucer, ima "brkatu" glavicu i tijelo nalik, hmmm, labradoru?

 

Možda kad hoda izvija tijelo kao da pleše pa se od dragosti od tog prizora ne možete prestati smješkati? Ma morate vidjeti kako Tvrtko "pleše" i "pozdravlja" sve oko sebe tim neodoljivim pokretima!

Možda je taj savršeni pas onaj zbog kojeg vam se na licu razvuče osmijeh i ako samo pomislite na njega, na njegovo predrago, pametno ličeko, okice koje "govore" i narav koja vas na prvu totalno oduševi.

Ma nije možda, Tvrtko je zaista savršen pas! Ovaj mladi, prelijepi dečko pronađen je prije mjesec dana kako luta Trešnjevkom, izgubljen, žedan i uplašen. Bez čipa i ikakvih informacija o vlasniku stigao je u sklonište Dumovec. Iako zbunjen i u strahu zbog nepoznatog okruženja vrlo brzo je pokazao svoju prekrasnu, veselu i staloženu narav.

Lijepa ogrlica i crvena marama svezana oko vrata koje je Tvrtko imao kada je pronađen, daju nadu da je ovaj divan pas ipak bio voljen, da je netko brinuo o njemu, da mu je netko iz ljubavi svezao tu maramu kako bi bio još ljepši i posebniji...

A Tvrtko je uistinu toliko poseban, dušica od psa!

Ovaj mladi dvogodišnjak u tipu šnaucera većeg je rasta, ali može živjeti i u stanu, slaže se s drugim psima i mačkama pa je jedno vrijeme u skloništu proveo u društvu malih maca.

Slika nije dostupna Više od petsto dana belgijska ovčarka Alpha u Dumovcu strpljivo čeka svoje ljude

Slika nije dostupna Duba je bio udomljen iz Dumovca, pa ostavljen i zaboravljen i sada traži novi dom

Nikako ne bismo željeli da Tvrtkovu veselu, toliko simpatičnu i slatku narav zamijeni tuga u njegovim očima ako bi njegov boravak u azilu potrajao... Zato mu što prije želimo i trebamo pronaći dom!

Tvrtko čeka nekog da ga voli najviše, on obožava ljude i zaslužuje da mu se ista takva ljubav vrati, a volio bi i da u svom novom domu dobije i novu maramu jer ova mu se već pomalo "ofucala".

Više informacija o Tvrtku možete dobiti na broj telefona azila Dumovec 01 2008 354 ili 091 506 3990 (volonterka Ksenija).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju