Na Facebook stranici Udomljavanje napuštenih životinja Zagreb i okolica po drugi puta našao se Duba, križani stafordski terijer iz skloništa Dumovec. Dubino, kako se činilo, sretno udomljenje imalo je tužan kraj te ga je vlasnik nakon dva mjeseca ostavio. Duba se vratio u Dumovec i sada ponovno traži dom.

 

Prije nešto više od dva mjeseca javio se mladić jako zainteresiran da udomi Dubu. Nakon godinu i pol dana koliko je proveo u azilu Duba je konačno dobio šansu da ponovo bude sretan. Svjestan koliko je dugo čekao na tu priliku, trudio se Duba biti što bolji.

Iz fotografija i poruka koje su stizale sve se činilo idilično. A onda se preko noći sve promijenilo. Udomitelj je otišao na put, ostavio Dubu nekoliko dana kod prijatelja, no više se nije vratio po svog psa. Na pozive i poruke nije se javljao, a ljudi koji su čuvali Dubu, na žalost, bili su primorani zamoliti sklonište da dođu po psa.

I tako je naš Duba ni kriv ni dužan ponovno, po drugi put završio u azilu. Ne znam što bih rekla osim da sam tužna i razočarana. No nadamo se i vjerujemo da na treću sreću ovaj simpatični i dragi pas ipak neće dugo čekati.

Duba je križanac američkog staforda. Simpatičan izgled, zaigranost, konstantna želja da nešto radi i ogromna energija izdvajaju ga od drugih pasa. Njegova živahnost nikako nije njegova mana već vrlina zbog koje ćete ga još više obožavati. Duba ima tri i pol godine, kastriran je, cijepljen, čipiran i samo čeka nekoga kome će moći pokazati koliko je ljubavi i pozitive u njemu.

Slika nije dostupna Više od petsto dana belgijska ovčarka Alpha u Dumovcu strpljivo čeka svoje ljude

Sve informacije o Dubi možete dobiti na broj azila Dumovec 01 2008 354 ili 091 506 3990 (volonterka Ksenija).

Tekst i fotografije preuzeti sa stranice Udomljavanje napuštenih životinja Zagreb i okolica.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju