Nekoliko puta godišnje Merkur se okreće tri tjedna unatrag u svojoj orbiti. To je razdoblje povezano s lošim životnim odlukama, osjećajem da vam ništa ne ide od ruke, dramama na radnom mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanju bivših partnera, kašnjenju letova, banalnim ozljedama i drugim poteškoćama.

Posljednji retrogradni Merkur ove godine dolazi nam 13. prosinca i trajat će sve do 1. siječnja 2024. pa njemu možete pripisati poteškoće na koje ćete potencijalno naići za vrijeme blagdana.

Iako ova pojava utječe na mnoge, dva horoskopska znaka mogla bi ga posebno osjetiti na svojoj koži. U nastavku provjerite kojim će znakovima posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur pomrsiti račune.

1. Strijelac

13. prosinca Merkur retrogradno ulazi u znak Strijelca pa je ovaj horoskopski znak najugroženiji. Prije svega osjetit ćete ga u kućnom budžetu, koji bi mogao biti tanji nego inače. Puno ćete novca potrošiti na poklone, a taj će vas potez podsjetiti na to da je poanta blagdana ipak nešto drugo.

Budući da Merkur utječe na drugu kuću – onu stabilnosti i samopoštovanja, zapitat ćete se koji su to zapravo vaši životni prioriteti. Osim na financije, retrogradni Merkur utjecat će i na odnose s drugima, a u ovom ćete se periodu osjećati neshvaćeno. Nakon 1. siječnja problemi će nestati, a tada ćete početi disati punim plućima.

2. Jarac

Jarčevi, vežite se, jer će ova vožnja biti turbulentna. Po glavi će se osobama u ovom znaku vrtjeti neka ozbiljna pitanja. Tko sam ja? Tko postajem? Tko sam bio dosad? Ta će razmišljanja potaknuti neke važne promjene u životu, koje su nužne kako biste pronašli osobni mir.

Zima Tjedni horoskop: Što čeka vaš znak od 11. do 18. prosinca?

Ova retrogradnost potaknut će vas da se oslobodite krivnje, žaljenja i bijesa koje ste držali dulje nego što zaslužujete. Sami sebi dugujete ispriku jer ste se ponovno stavili na zadnje mjesto.

Iako stalno osjećate potrebu ugađati drugim ljudima, već početkom godine osvijestit ćete da to nije dobro za vas. Tada počinje vrijeme samopoštovanja i ostvarenja ciljeva koji su dosad bili tek nedosanjani snovi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju