Rad sa zemljom djeluje blagotvorno na mentalno i fizičko zdravlje, što je i znanstveno dokazano. Naime, u zemlji se nalazi bakterija koju prilikom okopavanja, presađivanja i drugih radova udišemo, a poznato je da ta bakterija djeluje pozitivno na ljudsku psihu.

Galerija Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 25 Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 35 Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 33 +13 Danijela Vrban sama je izradila i betonske kugle koje krase dvorište

Zato ne čudi što Danijela Vrban iz općine Orle blizu Velike Gorice kaže da su joj radovi u dvorištu antistresna terapija, koja je opušta i čini sretnom. Uređivanje i održavanje okućnice dio su Danijeline svakodnevice te najmanje sat vremena svaki dan provede brinući se o svom cvijeću.

Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 21 Prelijepo uređeno dvorište blizu Velike Gorice (Foto: Privatne fotografije)

Cijelu okućnica sama je uredila i posadila te uvijek nešto mijenja i dodaje od cvijeća i biljaka. U njezinu cvjetnom carstvu nalazi se više od 50 različitih vrsta, ima tu trajnica, jednogodišnjeg cvijeća, ruža, borića, čempresa, vrba, breza...

Veselim se svakom novom cvijetu, divim se njihovoj ljepoti, prekrasnim bojama i opojnom mirisu koji se širi dvorištem. Volim promatrati kako se mijenjaju boje listova na nekom drvetu i uživati u svim tim nijansama prekrasnih boja, kaže Danijela, koja je sama izradila i betonske kugle kojima je dodatno ukrasila dvorište, dok je njezin suprug izradio prelijepu drvenu sjenicu, klupe i stol te tegle. Kada dođe lijepo vrijeme, sjenica postaje glavna zvijezda dvorišta i mjesto okupljanja i druženja.

Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 32 Danijela Vrban sama je izradila i betonske kugle koje krase dvorište (Foto: Privatne fotografije)

U sjenici provodimo više vremena nego u kući, okruženi prirodom i cvijećem, dodaje Danijela Vrban, čiji su vrijedni rad i trud te ogromnu ljubav prema cvijeću i biljkama prepoznali i drugi, te je dobitnica priznanja za najljepši kreativni kutak na području općine Orle.

Želim zahvaliti svim ljudima koji vole cvijeće kao i ja na prekrasnim komentarima i podršci, ističe Danijela, čijem dvorištu tepaju da je raj za dušu i oči, a zaljubljenici u cvijeće u tom raju pronalaze i inspiraciju za uređenje vlastite okućnice.

Prelijepo dvorište blizu Velike Gorice u kojem je drvena sjenica glavna zvijezda - 29 Ljubičaste petunije i tanke zavjese učinile su drvenu sjenicu još ljepšom (Foto: Privatne fotografije)

Kupaonica je čisti glamur: Oduševila nas je Marinina prekrasna kuća nedaleko od Slavonskog Broda Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 3 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 10 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 8 +20 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 21

Očarava prolaznike: Prošećite bajnim dvorištem u zagrebačkoj Dubravi Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 11 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 15 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 7 +9 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju